Αποκάλυψη Τσίοδρα – Τον Δεκέμβριο είχε ανοσία στον κορωνοϊό 1 στους 10 Έλληνες

Την αποκάλυψη ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το 10% των Ελλήνων είχε ανοσία στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν, έκανε γνωστή ο Σωτήρης Τσίοδρας στη διάλεξη «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας», στην Ακαδημία Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, στο τέλος του 2020 σχεδόν ένας στους δέκα Έλληνες εκτιμάται ότι είχε αντισώματα του κορονοϊού, έχοντας δηλαδή προσβληθεί από τον Sars-Cov-2.

Αφού ξεκαθάρισε πως ανέφερε ότι στην πατρίδα μας  το πρώτο κύμα της νόσου ήταν ιδιαιτέρως μικρό, προσέθεσε ότι «χάρη στη συμπεριφορά όλων μας είχαμε χαμηλά ποσοστά λοιμώξεις της τάξης του 0,36%. Τότε για κάθε ένα κρούσμα υπολογίζαμε αλλά 10 ακόμη».

Μάλιστα, ο Καθηγητής παρουσίασε, για πρώτη φορά όπως ανέφερε, δεδομένα για την κατάσταση της ανοσίας το τέλος του Δεκέμβρη στην πατρίδα μας, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κοινού  με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή κύριο Χατζηχριστοδούλου.

Βάσει αυτών των δεδομένων, που αφορούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2020, το ποσοστό της ανοσίας είναι 9,87% δηλαδή περίπου ένας στους 10 Έλληνες είχε αποκτήσει ανοσία έναντι του ιού.