Αποκαλύψεις της Ν. Κεραμέως για τα κρούσματα στα σχολεία: «Τα περισσότερα είναι από ανεμβολίαστους γονείς»

Σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ βρέθηκε το πρωί την Παρασκευής (12/11) η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπου και μίλησε για τα κρούσματα μαθητών σε σχολεία της χώρας τονίζοντας πως «έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων».

«Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν.

Δεν έχουμε διασπορά, γιατί καθηγητές μαθητές, γονείς όλοι, τηρούν τα μέτρα και έχουμε παρά πολλά τεστ. Εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη οι στενές επαφές κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, κάθε μέρα τεστ και rapid και σελφ τεστ και εντοπίζουμε και ασυμπτωματικούς φορείς. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία το Σεπτέμβριο το 29% των ημερησίων κρουσμάτων ήταν παιδιά τώρα το νούμερο έχει πέσει στο 22%», είπε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό μαθητών Λυκείου, ενώ αποκάλυψε πως το 80% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι από self test.

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ευχάριστη άνοδος των εμβολιασμών και τη βλέπουμε και στα παιδιά του Λυκείου (15-17) που είναι εμβολιασμένα στο 42% – με μια δόση – και στο 26% στο γυμνάσιο (12 -14). Σαφώς θέλουμε περισσότερους εμβολιασμούς, απευθύνω έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την προστασία των ίδιων των παιδιών.

Όλος ο μαθητικός πληθυσμός κάνει τεστ, είναι η μόνη πληθυσμιακή ομάδα που κάνει γενικώς τεστ πλην των εμβολιασμένων».