Απόστολος Λύτρας: Έκανε μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Σε μήνυση κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, προχώρησε ο Απόστολος Λύτρας.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, μετέβη στο ΑΤ Παλλήνης με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό, ο οποίος θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη, κάτι που πρόκειται να γίνει.

Νωρίτερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά το ένταλμα σύλληψής του από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, που έκριναν ότι έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά από μια νύχτα στα κρατητήρια θα οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης (20/6) στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών για να εκτελεστεί το ένταλμα και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο ποινικολόγος, φτάνοντας στο ΑΤ Παλλήνης, όπου παραδόθηκε, δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για την πράξη του και ανέφερε ότι μόλις ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης παραδόθηκε, ενώ αρνείται ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα. Δήλωσε δε ότι βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Βόρεια Προάστια. 

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασε, η μεγάλη του κόρη, που διατηρεί καλές σχέσεις με τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, έλαβε την πρωτοβουλία να μεταβεί μαζί με την πρώην σύζυγο και τον δικηγόρο του στο σπίτι στο Γέρακα, για να πάρει ρούχα, καθώς ο ίδιος δεν είχε. Η μεγάλη του κόρη χρειαζόταν και χρήματα, καθώς η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει στην Κύπρο. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με την επίσκεψη. 

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, που έχει άριστες σχέσεις με τη σύζυγό μου, επειδή η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει για Κύπρο. Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με τη σύζυγό μου διατηρούσε άριστη σχέση και με τον δικηγόρο έχουν σχέση για πάνω από δέκα χρονια. Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν 2-3 παιδιά. Από εκεί μετά δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου», δήλωσε ο ποινικολόγος έξω από το ΑΤ Παλλήνης, λίγο πριν παραδοθεί.

Μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. 

Νωρίτερα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ποινικολόγο από τις δικαστικές αρχές για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση ζητήθηκε από το θύμα του αφού χθες το βράδυ έφτασαν στο σπίτι της ένας συνεργάτης της, η πρώην σύζυγος του και η μεγάλη κόρη του, ενώ την συμπεριέλαβαν σε συνομιλίες με τον ποινικολόγο παρά την απαγόρευση.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, η απαγόρευση να πλησιάζει με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.

Επιπλέον, κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς η Αστυνομία ενημέρωσε τις δικαστικές αρχές, ότι δεν τον έχει εντοπίσει, στο πλαίσιο της αναζήτησης που έκανε, για την υπόθεση της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τις μηνύσεις που υπέβαλε η σύζυγός του.

Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο 

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ότ,ι έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο», τόνισε στις αρχικές δηλώσεις του ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αναφέροντας πως η συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα δεν συνάδει με συμπεριφορά συμμόρφωσης.

Για παραβίαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα έκανε, δε, λόγο ο κ. Σοφός.

«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους» εξήγησε ειδικότερα ο δικηγόρος.

«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, θα εκπροσωπήσει τα δικαιώματά της στο έπακρον, ενώ παράλληλα έθεσε το εξής ερώτημα:

«Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;».

Ακόμη, η πλευρά Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, ενώ ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε πως το βράδυ της Τρίτης ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.

«Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ”πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες”, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ”Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος”».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της κ.Πολυζωγοπούλου.

Λύτρας σε ανακριτή: Τα χτυπήματα στο πρόσωπο της συζύγου μου έγιναν από τέντωμα του χεριού μου ενστικτωδώς

Ο κ. Λύτρας ανέφερε στην κατάθεσή του πώς ξεκίνησε ο καβγάς ανάμεσά στον ίδιο και την σύζυγό του και πώς έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει «ενστικτωδώς» όπως ο ίδιος λέει μετά από τέντωμα του δεξιού του χεριού καθώς λογομαχούσαν.

Παράλληλα, αναφέρει στην κατάθεσή του ότι μετέβησαν στην ιδιωτική κλινική κατόπιν πρωτοβουλίας του ίδιου και προσθέτει ότι η ίδια η σύζυγός του, του είπε να πούνε πως έπεσε από την σκάλα

Αναλυτικά ο κ. Λύτρας ανέφερε:

«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε:

«Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Ο κ. Λύτρας συνέχισε: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε “δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε” και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να της πάρουν κατάθεση. Συνεπώς, δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρώτησαν αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια που με κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

Λύτρας: Βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι

Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 26 Ιουνίου η μεζονέτα του Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι, όπου διαμένουν η πρώην σύζυγός του και οι κόρες τους.

Ο γνωστός δικηγόρος έχει ένα χρέος το οποίο δεν τακτοποιείται, με αποτέλεσμα η τράπεζα να βγάλει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το σπίτι του στα βόρεια προάστια.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης είναι στα 367.877 ευρώ, ενώ σε πλειστηριασμό βγαίνει και η θέση πάρκινγκ, με τιμή εκκίνησης 11.132 ευρώ.

Πηγή: topontiki.gr