Από τα βουλκανιζατέρ, στα νηπιαγωγεία και τους… λουκουμάδες

Τελικά, τα νοσοκομεία αποδεικνύονται χωνευτήρια για κάθε κομματικό στέλεχος που χρειάζεται ένα πόστο για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και για να αυξήσει την επιρροή του. Έπειτα από τον διορισμό κάποιου ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ στο νοσοκομείο της Σαντορίνης επί θητείας Παύλου Πολάκη, ήρθε η επανάληψη του έργου ως sequel με τον διορισμό νηπιαγωγών και… λουκουματζήδων. Με την περίπτωση της Ανεζινιώς Σταμούλη, η οποία διορίστηκε αναπληρώτρια διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας να προκαλεί ανάλογο κρότο με τα… σκασμένα λάστιχα στο Ημεροβίγλι.

Η κυρία Σταμούλη δεν ασχολείται με γρύλλους και σαμπρέλες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο FaceBook είναι «Ειδικός Επιστήμονας Διαχείρισης Πολιτισμού». Κι όπως είναι γνωστό, κάθε νοσοκομείο σε ακριτικά νησιά προάγει τον πολιτισμό εάν θέλει να σέβεται το ρόλο του ως νοσηλευτική δομή.

Στο παρελθόν, πάντως, η Ανεζινιώ Σταμούλη έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και σε άλλους τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για παράδειγμα, η ίδια δήλωσε ότι υπήρξε συνεργάτης των ΕΛΤΑ. Επίσης διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης του δημάρχου στον δήμο Μαραθοκάμπου. Κάποια στιγμή διορίστηκε και Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου. Ίσως είχε μία έφεση στην υγεία!

Ενδιάμεσα, πάντως, άνοιξε και το loukoumadospito. Ίσως μέσω της ενασχόλησής της με την εστίαση αποδειχθεί χρήσιμη και στο νοσοκομείο Ικαρίας.

«Έρχομαι από το Κέντρο Υγείας κι έχω μία πορεία επιτυχημένη. Μπορούν να το εξακριβώσουν. Είναι ψέμα ότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις. Διαθέτω όλα τα προσόντα με πανεπιστημιακό πτυχίο και δύο μεταπτυχιακά», απάντησε η Ανεζινιώ Σταμούλη σε ραδιοφωνική εκπομπή την 1η Δεκεμβρίου και, μάλιστα, υπογράμμισε ότι είχε επί οκτώ χρόνια την επιχείρησή τους. Φυσικά και συμφωνούμε ότι δεν είναι κακό να βιοπορίζεται κάποιος άνθρωπος. Η εργασία και ειδικά η επιχειρηματικότητα δεν είναι ντροπή. Αν και δημιουργούνται ερωτηματικά πώς μπορεί να κλείσει μία επιτυχημένη επιχείρηση για έναν διορισμό στο δημόσιο. Εκτός και αν δεν ήταν τόσο επιτυχημένο το εγχείρημα.

Όπως γεννάει και πολλά ερωτηματικά η αναφορά της στον Χριστόδουλο Στεφανάδη. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον καθηγητή καρδιολογίας και βουλευτή νομού Σάμου κύριο Christodoulos Stefanadis για την εμπιστοσύνη που δείχνει δεύτερη φορά στο πρόσωπό μου», έγραψε η Ανεζινιώ Σταμούλη. Τι ρόλο έπαιξε ο Στεφανάδης στους δύο διορισμούς της; Και γιατί τον ευχαριστεί αφού πληρούσε όλα τα προσόντα; Μπερδεμένα πράγματα.

Εμείς, βέβαια, ευχόμαστε στην Ανεζινιώ Σταμούλη να πετύχει στην αποστολή της. Όχι μόνο επειδή έχουμε ευαισθησία στην Ικαρία, αλλά και διότι θεωρούμε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ευκαιρία. Αρκεί, βέβαια, να μην το αποκτά μέσω πολιτικών στηρίξεων εις βάρος κάποιου άλλου υποψηφίου… Η Ικαρία, πάντως, χρειάζεται ένα νοσοκομείο λειτουργικό και ικανό να παράσχει πλήρεις υπηρεσίες υγείας σε όλους τους κατοίκους του νησιού, μόνιμους και περαστικούς.