Αρτηριακή πίεση: Πως μπορούμε να την μειώσουμε

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή αλλιώς υπέρταση, είναι μια πάθηση που πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν ποτέ έχουν συμπτώματα ή ακόμα δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα. Έτσι έχει χαρακτηριστεί ως ο «σιωπηλός δολοφόνος»,

Απο την άλλη πλευρά, τα συμπτώματα που μπορούν να εκδηλωθούν είναι πονοκέφαλοςθόλωση της όρασηςδυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και πόνο στο στήθος.

Όταν δεν οφείλεται σε οικογενειακό ιστορικόκληρονομικό πρόβλημα ή σε πρόβλημα στα νεφρά, θα πρέπει να «επανεξετάσετε» τις καθημερινές σας συνήθειες. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης πρέπει να εξετάσετε τη διατροφή σας. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιούείναι ακόμα ένας παράγοντας κινδύνου για υπέρταση. Και αν δεν γυμνάζεστε, διάγετε καθιστική ζωή, ή εάν έχετε διαβήτη, τότε επίσης διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης.

Οι παράγοντες αυτοί οδηγούν σε σκλήρυνση των αρτηριών και είναι οι παράγοντες κινδύνου.

Υπάρχουν ωστόσο 4 παράγοντες που βοηθούν για να αντιμετωπίσετε την αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με την δρ Suzanne Steinbaum δεν αντιμετωπίζετε κάποια υποκείμενη ιατρική πάθηση, η οποία επιφέρει την υπέρταση, τότε οι 4 βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την υπέρταση είναι: να αποφεύγετε το αλκοόλ, να μην καπνίζετε, να τρώτε υγιεινά και να γυμνάζεστε.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το βίντεο: