Ασφυξία στα παιδικά νοσοκομεία και σημαντική έλλειψη φαρμάκων

Εικόνα ασφυξίας παρουσιάζουν τα περισσότερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και το βράδυ της Δευτέρας, στην «Αγία Σοφία», το «Παναγιώτης και Αγλαϊα Κυριακού» και στο «Παίδων Πεντέλης» εξετάστηκαν περισσότερα από 2.500 παιδιά.

Περισσότερα από 2.500 παιδιά επισκέφθηκαν τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, , από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και χθες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24/12 καταγράφηκαν στην εφημερία του «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» περισσότερες από 700 επισκέψεις παιδιών. Κάποια από αυτά δεν πρόλαβαν να εξεταστούν και το πρωί των Χριστουγέννων μεταφέρθηκαν στην «Αγία Σοφία». Το τελευταίο νοσοκομείο, που είχε διήμερη εφημερία δέχθηκε περίπου 1.400 παιδιά. Άλλα 400 παιδιά πήγαν στην Πεντέλη. Η εξήγηση που έδωσαν από την ΠΟΕΔΗΝ για την ασφυξία των νοσοκομείων, τρεις ήταν οι λόγοι. α) η έξαρση των ιώσεων, β) η έλλειψη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και γ) η έλλειψη προσωπικού.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη επειδή παρουσιάζεται σημαντική έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως για αναπνευστικά ζητήματα και ιώσεις. Με τον κόσμο να ταλαιπωρείται από φαρμακείο σε φαρμακείο…