«Αττικόν»: Απίστευτες εικόνες με 126 ράντζα στους διαδρόμους – Πάνω από 6 ώρες η αναμονή στα ΤΕΠ

Μετά από 4 ώρες που έληξε η εφημερία οι ασθενείς παραμένουν σε ράντζα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε θάλαμο.

Ακόμα δεν έχει έρθει ο χειμώνας με τα αυξημένα κρούσματα ιώσεων και στα νοσοκομεία τα ράντζα ήδη αυξάνονται. Άλλη μια δύσκολη εφημερία έζησαν ασθενείς, γιατροί νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Τα ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου έφτασαν τα 126, αριθμός τεράστιος και δύσκολα να τον διαχειριστεί το υγειονομικό προσωπικό.
Συγκεκριμένα 872 ασθενείς έσπευσαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου από χθες, είτε με δικό τους όχημα είτε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Από αυτούς μόνο οι 210 έκαναν τελικά εισαγωγή, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Μάλιστα η αναμονή για την εξέταση τους από γιατρό ξεπέρασε τις έξι ώρες, ενώ τέσσερις ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας οι ασθενείς παραμένουν σε ράντζα μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε θάλαμο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Βούλιαξε το «Αττικόν». Σήμερα μετά από εφημερία έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής 126 ράντζα και 4 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας παραμένουν ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι.
Η αναμονή για εξέταση ξεπέρασε τις 6 ώρες. Η απίστευτη επισκεψιμότητα έχει να κάνει κυρίως με παθολογικά περιστατικά. Προσήλθαν για εξέταση 872 ασθενείς και έγιναν 210 εισαγωγές έως τώρα. Με ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν 156 ασθενείς και εισήχθησαν οι 100 πολύ περισσότεροι από άλλες εφημερίες.
Οι υπόλοιποι 110 που εισήχθησαν προσήλθαν με δική τους επιλογή αναφέρει στην ανακοίνωση του και σημειώνει ότι πάντα υπήρχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο νοσοκομείο ωστόσο δεν ευθύνεται εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 52% των ασθενών προέρχονται από την περιφέρεια».

Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της Περιφέρειας οδηγεί τους ασθενείς στο «Αττικόν»

Τους λόγους που αναπτύσσονται ράντζα στο «Αττικόν» εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Φυσικά πάντα υπήρχαν και υπάρχουν ράντζα στο Αττικόν. Για αυτή την κατάσταση δεν φταίει το Νοσοκομείο. Το 52% των ασθενών που προσέρχονται και εισάγονται είναι από τη περιφέρεια.
Αυτό δείχνει ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού».
Το πρόβλημα όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εστιάζεται στις Παθολογικές κλινικές και δυστυχώς ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι χειμωνιάτικες ιώσεις: «Τα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά δεν επαρκούν πανελλαδικά. Και ακόμη δεν είναι χειμώνας με την έξαρση των ιώσεων.
Ασθενείς ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων σε πολύ περισσότερες ημέρες λόγω καθυστερήσεων των διαγνωστικών εξετάσεων που απαιτούνται ή χειρουργικών επεμβάσεων.
Όσα νοσοκομεία δεν έχουν ράντζα γεμίζουν χειρουργικές κλινικές με παθολογικά περιστατικά», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος. «Φυσικά έτσι αυξάνεται ο δείκτης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων», καταλήγει.

Πηγή: oloygeia.gr