Αυτός είναι ο τρόπος για να υπάρξει σωστή αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Μετά την Κυριακή του Πάσχα επιβάλλεται να αποφύγεις κάποιες τροφές και να επιλέξεις κάποιες άλλες για να συνέλθει ο οργανισμός σου. 

Μετά την νηστεία, ακολουθεί το μεγάλο φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα. Τα τσουρέκια, τα αυγά, το αρνί και το κοκορέτσι, το κρασί και διάφορες άλλες τροφές καταναλώνονται σε τεράστιες ποσότητες μέσα σε λίγες ώρες. Ο οργανισμός, όπως είναι φυσιολογικό παθαίνει ένα σοκ και γ΄αυτό είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση τις επόμενες μέρες.

Τί να αποφύγουμε στη διατροφή μας μετά την περίοδο των εορτών

  1. Κρέας (κυρίως το κόκκινο): Το πρώτο που πρέπει να αποφύγουμε είναι το κρέας και κυρίως το κόκκινο για να επανέλθει το συκώτι μας μετα από την αυξημένη πρόσληψη λίπους.
  2.  Ζάχαρη. Τα σοκολατένια αυγά και τα τσουρέκια έκαναν το δέρμα μας να διακρίνεται από ξηρότητα, σπυράκια και το ζάχαρο αρχίζει να ανεβαίνει.
  3. Αλκοόλ: Το κρασί που έρεε και ήπιαμε το Πάσχα δεν έκανε καλό στα νεφρά και το συκώτι μας. Γι΄αυτό, καλό είναι απέχουμε λίγο από αυτό.
  4.  Αυγά: Τα βγάζουμε από το διαιτολόγιο μας για να πέσει η χοληστερίνη
  5. Αλάτι. Το αλάτι ανέκαθεν δε συστηνόταν σε μεγάλες ποσότητες Μειώνουμε το αλάτι και το αντικαθιστούμε με λεμόνι και άλλα μυρωδικά, διότι το Πάσχα το καταναλώσαμε σε άφθονες ποσότητες.
αυγα

Οι ιδανικές τροφές και η σημασία της άσκησης

  • Νερό και λεμόνι: Ξεκίνα τη μέρα σου με μια κούπα ζεστό νερό και στημένο λεμόνι. Μπορείς να προσθέσεις και λίγη πιπερόριζα.
  • Νερό, πολύ νερό: Το σώμα μας χρειάζεται περίπου 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να μένει ενυδατωμένο και καθαρό από τις τοξίνες.
  •  Διάλεξε τα ωμά φαγητά: Φάε ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, αχλάδια και σπόρους για να πάρεις τα υγιή λιπαρά. Πάρε την ημερήσια δόση σου σε αντιοξειδωτικά με ένα smoothie με μαύρα μούρα.
  • Λιγότερο αλάτι: Ελάττωσε το αλάτι και βάλε άλλα μπαχαρικά και βότανα που είναι πιο υγιεινά για το σώμα,. π.χ. μαύρο πιπέρι, τσίλι, κολίανδρος, βασιλικός, θυμάρι και βολβούς.
  •  Γυμνάσου: Πήγαινε για τρέξιμο ή περπάτημα 5 φορές την εβδομάδα και για 20-30 λεπτά τη μέρα για να ιδρώσεις. Αλλιώς δοκίμασε πιλάτες, γιόγκα ή μασάζ.
  • Βιολογικές τροφές: Προτίμησε βιολογικές και οργανικές τροφές από τις επεξεργασμένες. Είναι πολύ καλύτερες για τον οργανισμό μας.