Αυτό το φρούτο βοηθάει στην μείωση της χοληστερίνης

Σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα, το γκρέιπφρουτ που το γνωρίζουν όλοι για την όξινη γεύση του, έχει πολλές παραλλαγές μιας και υπάρχει σε λευκό, κίτρινο, ροζ αλλά και κόκκινο. Παράλληλα τα οφέλη που προκαλεί η κατανάλωσή του στην υγεία, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, είναι πολλά όπως η μείωση της χοληστερίνης από τον οργανισμό.

Για να μειώσετε φυσικά την χοληστερίνη

Ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των «κακών» επιπέδων χοληστερόλης LDL έως και 15,5%, σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Η LDL χοληστερόλη αποτελεί ένα τύπο λίπους που μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες σας και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, γνωστή και ως χοληστερίνη.

Για ισχυρό ανοσοποιητικό

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη δόση βιταμινών Α και C σε κάθε μερίδα, με την βιταμίνη C να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης C (και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών) μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ειδικά εάν στους μεγαλύτερους ενήλικες. Το γκρέιπφρουτ μπορεί να μην αποτρέψει το κρυολόγημα, αλλά οι βιταμίνες στο εσωτερικό μπορεί να μειώσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα ή πιθανώς τη διάρκεια του κρυολογήματος.