Αχιλλέας Γερόπουλος: “Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι απαραίτητο και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό”


Σε φάση προγραμματισμού βρίσκεται το Νοσοκομείο Καβάλας μετά και την επιστροφή 40 συναδέλφων που είναι ανεμβολίαστοι. Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος σημείωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι στις ελλείψεις νοσηλευτών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η χρονιά ξεκινάει με την επιστροφή των ανεμβολίαστων εργαζόμενων και προσπαθούμε να προγραμματίσουμε το 2023 για να βγάλουμε πρώτα τους επόμενους δύο δύσκολους μήνες λόγω της γρίπης και ταυτόχρονα να δούμε το αναπτυξιακό μέρος του Νοσοκομείου για τη μετά-covid εποχή. Τα περιστατικά covid είναι διαχειρίσιμα αυτήν τη στιγμή αλλά το επόμενο δίμηνο είναι δύσκολο από πλευράς ιώσεων σε συνδυασμό με τη γρίπη και τον κορωνοϊό. Είμαστε προσεκτικοί και έτοιμοι. Με την επιστροφή των ανεμβολίαστων εργαζομένων είμαστε πιο καλά για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Περιμένουμε να έρθουν οι νοσηλευτές με τις καινούργιες προσλήψεις, αλλά για το επόμενο δίμηνο είμαστε σε μία στάση αναμονής και να μπορέσουμε από την άνοιξη να ξεκινήσουμε την αναπτυξιακή πορεία του Νοσοκομείου και βασικά την επόμενη μέρα από τον covid».

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «αυξήθηκε ο αριθμός του προσωπικού αλλά το μεγαλύτερο θέμα του Νοσοκομείου αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη νοσηλευτική υπηρεσία. Ιατρικά είμαστε σε μία καλή κατάσταση και οι συσχετισμοί έχουν να κάνουν με το λιγότερο προσωπικό που βρίσκεται στη νοσηλευτική υπηρεσία. Αν είχαμε περισσότερο προσωπικό θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Η προσπάθειά μας στο άμεσο μέλλον είναι να ενισχύσουμε τη νοσηλευτική υπηρεσία και ταυτόχρονα, βέβαια, τις άλλες υπηρεσίες.

Τα επόμενα χρόνια θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Το προσωπικό έχει καλή διάθεση και δίνει το κάτι παραπάνω και θέλει από τον κόσμο να έχει μια καλή στάση απέναντί του. Στην εποχή του covid αλλά και τώρα, ο κόσμος έχει καλοπροαίρετη διάθεση και φαίνεται αυτό, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι απαραίτητο και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Ο covid μας άφησε ένα καλό συμπέρασμα που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Νομίζω ότι η κοινωνία και οι πολιτικοί μας, πήραν το μήνυμα γι’ αυτό».

Πηγή: efimeridakavala.gr