Βασίλης Κικίλιας: Μόνο 9 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός υγείας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι καθώς και τόνισε πως η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό.

«Ο ιός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Άλλοι χάνουν τη ζωή τους και άλλοι δοκιμάζονται σκληρά», είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως η Αττική έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι αυξημένες, καθώς μόλις χθες έγιναν 168 και προχθές 186 για Covid-19. Ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ,τόνισε πως έχουν πληρότητα 95% στην Αττική, αφού είναι γεμάτες οι 253 από 262!

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο μόλις 24 μηνών μωράκι που δίνει μάχη με τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι παρακολουθεί καθημερινά από 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας του.

Έκανε λόγο για μία «μικρή αθώα ψυχή»που δίνει μάχη για τη ζωή και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά.

«Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία» προέτρεψε ο κ. Κικίλιας.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 796.00 εμβολιασμοί και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή.