Βασιλική Πολύζου: «Σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι να γίνω η φωνή σας και στην Ευρωβουλή»

Βασιλική Πολύζου: «Σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι να γίνω η φωνή σας και στην Ευρωβουλή»

Μετά από την ολοκλήρωση της περιοδείας μου στην Κρήτη και στη διαδρομή για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, αναπόφευκτα κατέφυγα στις συγκρίσεις. Οι αναφορές των Κρητικών στις 20ετείς υποσχέσεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, τον περίφημο ΒΟΑΚ, τον δρόμο με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα έφεραν στο μυαλό μου, την ανάλογη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Αγρινίου και της Περιφερειακής Ενότητας γενικότερα όταν θέλουν να ταξιδέψουν στο Καρπενήσι. Η οδική σύνδεση των δύο πόλεων ταλαιπωρεί τους πολίτες που χρειάζονται ή, θέλουν να κάνουν το δρομολόγιο προς τη μία ή, την άλλη κατεύθυνση.

Έχουν περάσει χρόνια, από τις πρώτες υποσχέσεις στους Αγρινιώτες για επίλυση του προβλήματος. Για τη δημιουργία ενός ασφαλούς δρόμου, που θα παραπέμπει στην εποχή μας και θα μας γυρίζει την ώρα της οδήγησης, πολλά χρόνια πίσω.

Άρα, Κρητικοί και Αγρινιώτες είναι στο ίδιο έργο θεατές. Εδώ και χρόνια. Λες και βλέπουν τις επαναλήψεις επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών, οι οποίοι προβάλλονται σε καθημερινή βάση από τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Με τη διαφορά, όμως, ότι στο θέμα των υποδομών δεν υπάρχει επιτυχία.

Ο κτηνοτρόφος, ο αγρότης, ο απλός πολίτης που θέλει να ταξιδέψει από το Αγρίνιο στο Καρπενήσι και αντίστροφα βιώνει την απόλυτη ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Με το άγχος αν θα φτάσει ασφαλής στον προορισμό του.

Για 10ετίες, τα δύο – τρία κόμματα εξουσίας επιδεικνύουν την ίδια αδιαφορία για τους πολίτες. Για τις ανάγκες τους. Δεν είναι μόνο οι δρόμοι. Είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Όπου κι αν πηγαίνω, μαθαίνω ότι η κατάσταση είναι τραγική.

Πριν από την υποψηφιότητά μου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου από το υπουργείο Υγείας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέδειξε το θέμα με τις σημαντικές ελλείψεις στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, όπου υπάρχει κλινική, η οποία κατεβάζει ρολά κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο επειδή δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με συνέπεια όσοι ασθενείς νοσηλεύονται, να μεταφέρονται για 48 ώρες στο Αγρίνιο.

Αλλά κι εγώ προσωπικά, στην τηλεοπτική εκπομπή μου «Η φωνή της κοινωνίας», ανέδειξα πολλά από τα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή κάθε ανθρώπου, η ευχή όλων μας όταν συναντάμε συγγενή, φίλο ή, γνωστό, έχει απαξιωθεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια.

Θα μπορούσε να απαριθμήσω κι άλλα προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν τους Αγρινιώτες και τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Προτιμώ, όμως, να τα ακούσω από εσάς, για να σας κοιτάζω στα μάτια και να δεσμευτώ ότι θα τα μεταφέρω και στην Ευρωβουλή. Η υποψηφιότητά μου, άλλωστε, δεν έχει άλλο στόχο, παρά να γίνω η φωνή κάθε Έλληνα πολίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως έχει πει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου «η Πλεύση Ελευθερίας θέλει να δώσει ΖΩΗ και στην Ευρωβουλή». Όπως κάνει καθημερινά στο ελληνικό κοινοβούλιο, με σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος, που παρεμβαίνει, ρωτάει και ελέγχει την εξουσία για λογαριασμό των πολιτών, σε κάθε γωνιά της χώρας.

  • Η Βασιλική Πολύζου είναι δημοσιογράφος – παρουσιάστρια και υποψήφια ευρωβουλεύτρια με την Πλεύση Ελευθερίας

ΠΗΓΗ: agrinio24.gr