Βασιλική Πολύζου – Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας: «Θα γίνω η φωνή των Ελλήνων πολιτών, για να σπάσω με έργα τις αλυσίδες της σκλαβιάς μας»

Η Βασιλική Πολύζου, μετά από πολλά χρόνια στη μάχιμη δημοσιογραφία αποφάσισε να πει το “ναι” στην πρόταση που της έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και να  είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με την “Πλεύση Ελευθερίας”. Είναι μία νέα γυναίκα με άποψη και γνώση των πραγμάτων καθώς έχει ασχοληθεί με πολλά “φλέγοντα” θέματα επικαιρότητας. Όπως μας λέει “θέλει να γίνει η φωνή των Ελλήνων πολιτών για να σπάσει με έργα τις αλυσίδες της σκλαβιάς τους”.

Συνέντευξη στον Νίκο Νικολετάκη

Βιογραφικό

Από μικρή, ονειρευόταν να γίνει δημοσιογράφος. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με τις σπουδές της, εργαζόταν από μικρή ηλικία για να διευκολύνει οικονομικά την οικογένειά της.

Σπούδασε στη σχολή δημοσιογραφίας “TabulaRasa” και απέκτησε Master in Mass MediaCommunication.

Στα πρώτα της βήματα, συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι 1 90,4”. Συμμετείχε στην εκπομπή «Δύο ρεπόρτερ» και συμπαρουσίαζε το «Flash back» με τον Νίκο Μπαρδούνια.

Το 2018 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό AlertTV. Αρχικά ανέλαβε την παρουσίαση του καιρού στο «Ανατρεπτικό Δελτίο». Στις αρχές του 2019 απέκτησε τη δική της εκπομπή, τη “Vicky Pedia”.

Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες “Δημοκρατία” (2021) και “Το Μανιφέστο” (2022). Ακολούθησε η μεταγραφή της στον ArtTV και τον ραδιοφωνικό σταθμό Art FM 90,6. Το 2023 επέστρεψε στο AlertTV με τη “VickyPedia” και τη “Φωνή της κοινωνίας”. Από το 2023 συνεργάστηκε με τον Ελλάδα Sports 94,3, για τη “Δεύτερη ματιά στην επικαιρότητα”.

Συνέντευξη του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή της Βασιλικής Πολύζου

-Πες μας μερικά πράγματα για σένα

-«Βρεθήκατε, κύριε Νικολετάκη στην εκδήλωση, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας. Εκείνο το βράδυ, στο Μοναστηράκι, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε δύο στοιχεία μου. Με χαρακτήρισε ανεξάρτητη και αυτοδημιούργητη. Επίσης, υποστήριξε ότι έχω κερδίσει με τη δουλειά μου, τα ένσημα, αλλά και τα εύσημα. Από ‘κει και πέρα, υπάρχει το βιογραφικό μου. Εκεί, ο καθένας μπορεί να βρει τη δουλειά μου στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και τις εφημερίδες…».

-Μετά από πολλά χρόνια ασκώντας το λειτούργημα του δημοσιογράφου διεκδικείς την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές. Πώς το αποφάσισες;

-«Όπως ξέρετε, μεταξύ άλλων, επιμελούμαι και παρουσιάζω την εκπομπή “Η φωνή της κοινωνίας”. Ήταν ουσιαστικά το κουμπάκι του συναγερμού, που χτύπησε μέσα μου και αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική. Άκουγα κάθε εβδομάδα τα προβλήματα σε κάθε έκφανση της ζωής και σε όλες τις ηλικίες. Αφού, λοιπόν, διαπίστωσα την αδιαφορία της πολιτείας και των κυβερνήσεων να βρουν λύσεις για τους πολίτες, αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο τους, για να γίνω η φωνή της κοινωνίας και στην Ευρωβουλή. Ήταν μία απόφαση που βγήκε από την εσωτερική ανάγκη μου, να δώσω περισσότερα στους συνανθρώπους μας, αλλά και σε κάθε ζωντανό οργανισμό της πατρίδας μου».

-Είπες το ναι στην πρόταση που σου έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να είσαι υποψήφια. Μίλησε μας για την επιλογή σου αυτή.

-«Είχα δεχθεί και στο παρελθόν κάποιες διερευνητικές κρούσεις, για να ασχοληθώ με την πολιτική. Όπως και μία ξεκάθαρη πρόταση. Τις απέρριψα, διότι δεν έβλεπα τον εαυτό μου σε ρόλο πολιτικού, αν και η δημοσιογραφία τέμνεται σε πολλά σημεία με την πολιτική. Όταν ήρθε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μού πρότεινε μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Τη βλέπεις, την ακούς και ξέρεις ότι είναι η Ζωή. Η ίδια που ήταν από τα μαθητικά χρόνια της. Με τις αρχές της, τις αξίες της, την ιδεολογία της. Έτσι, δέχθηκα την πρότασή της, που συνιστά μέγιστη τιμή για μένα».

Η Βασιλική Πολύζου με την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

-Γιατί θεωρείς ότι πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει την Βασιλική Πολύζου;

-«Γύρισα τουλάχιστον τη μισή Ελλάδα. Θα είχα πάει παντού, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος. Αλλά ακόμα και σε αυτό το μικρό διάστημα, κατάφερα και πήγα πόρτα – πόρτα σε πολλά μέρη. Από την Ανατολική Κρήτη, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, όπου έμεινα μία εβδομάδα έως την Πελοπόννησο, στην οποία έκανα χίλια εννιακόσια χιλιόμετρα. (Λουτράκι, Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρου, Αίγιο, Πάτρα, Κάτω Αχαγιά, Αμαλιάδα, Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Πελόπιο, Κρέστενα, Γρύλο, Κυπαρίσσια, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Πλατύ, Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο, Αρεόπολη, Μονεμβασιά, Σκάλα, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο)

Και από τη Εύβοια έως τη Θεσσαλία (Χαλκίδα, Κύμη, Βόλο, Αλμυρό, Αχίλλειο, Λάρισα, Συκούριο, Τέμπη, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Σοφάδες, Τρίκαλα.

Αλλά και στη Δυτική Ελλάδα. (Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αιτωλικό).

Ακολούθησαν η Δυτική Κρήτη (Χανιά, Σφακιά, Ρέθυμνο), η Κέρκυρα και η Αλεξανδρούπολη. Μίλησα με χιλιάδες συμπολίτες μας. Όλοι αυτοί αντιλήφθηκαν γιατί μπορούν να με εμπιστευθούν. Διότι τους κοίταξα στα μάτια και δεσμεύτηκα απέναντί τους. Κι επειδή λένε ότι από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, μία μαντινάδα που μου αφιέρωσαν παιδιά δημοτικού σχολείου στα Σφακιά, είναι ένα μήνυμα προς όλους να με εμπιστευθούν, αλλά και γιατί το κάνει ο κόσμος…».

-Τόσα χρόνια ως δημοσιογράφος έχεις παρουσιάσει πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν τους Έλληνες και όσους ζουν στη χώρα μας. Αν κάνεις μια ιεράρχηση ποια θεωρείς ότι είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν ή να βελτιωθούν στην Ελλάδα;

-«Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω; Η επαρχία ερημώνει και έτσι απομακρυνόμαστε από τις ρίζες μας. Λαός δίχως ρίζες δεν έχει μέλλον. Άρα, επιβάλλεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιφέρειας, αλλά με σωστές υποδομές. Πρωτίστως στην υγεία και στην παιδεία. Δεν γίνεται να απαξιώνονται ντα νοσοκομεία και να μετατρέπονται σε κέντρα υγείας, όπως συμβαίνει στα Κρέστενα. Η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και έτσι πρέπει να το βλέπουν όσοι εισπράττουν την εμπιστοσύνη του λαού».

-Πώς αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί μια νέα και όμορφη γυναίκα που θέλει να μπει στα «χωράφια» τους;

-«Συγνώμη, ποια είναι τα χωράφια που εννοείτε; Θέλετε να μού πείτε ότι υπάρχουν πολιτικοί που θεωρούν ότι μπαίνω σπίτι τους, για να τους το πάρω; Όποιος θεωρεί ότι του ανήκει κάποιος πολιτικός χώρος ή, κάποιο υπουργείο, ας το ξανασκεφτεί διότι οι ιδιοκτησιακές συμπεριφορές όχι μόνο δεν θα τον σώσουν, αλλά όπως είπε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν μιας και τη δύναμη την έχει ο λαός».

Πηγή: ereportaz.gr