Βγαίνει από την εντατική ο 10χρονος που μεταφέρθηκε με αεροπλάνο από τη Μυτιλήνη

«Πάει καλύτερα» δήλωσε ο πατέρας του μικρού Μυτιληνιού που παρουσίασε το σύνδρομο MIS-C, μετά τη νόσηση του από κορονοϊό

Βγαίνει από την εντατική ο 10χρονος Μυτιληνιός με σύνδρομο MIS-C που είχε μεταφερθεί την περασμένη Κυριακή από τη Μυτιλήνη στο Νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα. «Θα τον βγάλουν από ό,τι μου είπαν. Βγαίνει από την εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικό», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Ο 10χρονος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου MIS-C τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5», επισήμανε ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπιστώνουν πως 10 μέρες μετά τη νόσηση του, ο κορωνοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή.
«Το Σάββατο τον πήγα του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα», είπε ο πατέρας του.

Ας σημειωθεί ότι ο 10χρονος νόσησε για δεύτερη φορά, Την πρώτη τον Αύγουστο και τη δεύτερη φορά τώρα που έφτασε μέχρι την εντατική του Νοσοκομείου στην Αθήνα.

Όσο αφορά τα εμβόλια, ο ιός τους βρήκε ανοχύρωτους.«Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω κάτσε θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε με τη σειρά. Μετά νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από ένα μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια», είπε ο πατέρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το MIS-C πρόκειται για ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πολυοργανική συμμετοχή, με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, αιματολογικές ή βλεννογονοδερματικές αλλοιώσεις.

Οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε παιδίατρο σε περίπτωση συμπτωμάτων όπως κοιλιακό άλγος, δερματικά εξανθήματα, καρδιακές διαταραχές, κόπωση ή επίμονος πυρετός 2-8 εβδομάδες μετά τη νόσο COVID-19.

Πηγή: stonisi.gr