ΒΙΑΝΕΞ: Δίνει «ζωή» στη Σάμο την εποχή του ιού και του σεισμού

Η ΒΙΑΝΕΞ, η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία, στηρίζει έμπρακτα σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αναπαραγωγικές και οικονομικές δυσκολίες, και επέλεξε να δώσει «ζωή» στο νησί της Σάμου για να επιτελέσει το έργο της.

Ήδη το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο εξάμηνο και έχει φέρει τα πρώτα ευχάριστα γεγονότα στο νησί. Το πρώτο ζευγάρι από τη Σάμο που απευθύνθηκε στο σωματείο αναμένεται να κρατήσει στην αγκαλιά του το μωράκι του τον Ιούλιο. Παράλληλα, άλλα τρία ζευγάρια έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διερεύνησης και έναρξη θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης, με πολύ θετικές ως τώρα ενδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό γίνεται μερικούς μήνες μετά τον φονικό σεισμό, στον οποίο δύο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους.

O κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στο πολύτιμο έργο της Be-Live, ενός σωματείου που ιδρύθηκε για να βρίσκεται δίπλα στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Ο Όμιλός μας στοχεύει πάντα στο θετικό αντίκτυπο των πρωτοβουλιών του, με κάθε μας ενέργεια να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία πρακτικά και οργανικά. Έτσι, με χαρά υιοθετήσαμε το νησί της Σάμου, με σκοπό να καλύψουμε το κόστος για τις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης των ζευγαριών του νησιού που απευθύνονται στην Be-Live».

Οι ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού σωματείουBe-Live, κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, ανέφεραν για τη συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ: «Είμαστε περήφανοι για το σωματείο και το έργο που έχει επιδείξει ως τώρα, δίνοντας ζωή στα όνειρα ζευγαριών με δυσκολίες. Επιπλέον, η Σάμος αποτελεί ένα ιδιαίτερο νησί για εμάς για πολλούς λόγους, και μας κάνει διπλά χαρούμενους το γεγονός ότι η ΒΙΑΝΕΞ, μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της και χρυσός χορηγός μας, ανέλαβε τη στήριξη όλων των ζευγαριών του νησιού που απευθύνονται σε εμάς. Μέσα από αυτή τη συνεργασία που είναι μοναδική, θέλουμε να δώσουμε στα ζευγάρια τη δυνατότητα όχι μόνο να ελπίζουν, αλλά να ζήσουν το θαύμα της ζωής και να αποκτήσουν σύντομα το δικό τους μωράκι!».

Ο λόγος που η Σάμος επιλέχθηκε για να στηριχθούν οι γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πως το νησί αυτό βρίσκεται στην παραμεθόριο έχει δοκιμαστεί σε αρκετές κρίσεις έχει δοκιμαστεί από το προσφυγικό κύμα και συνεχίζει να δοκιμάζεται ενώ διαθέτει επίσης μία μικρή πόλη νησιά γύρω του η οποία περιλαμβάνεται στην δράση της οργάνωσης be live.

Τα νησιά στα οποία επεκτείνεται η δράση περιλαμβάνει τους Φούρνους την Θύμαινα το Αγαθονήσι τους Αρκιούς το Μαράθι έτσι λοιπόν η δράση στήριξης των ζευγαριών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και χρειάζονται υποβοηθούμενη αναπαραγωγή επεκτείνεται δίνοντας ελπίδα και προσφέροντας δωρεάν το κόστος της εξωσωματικής και όλης της διαδρομής για να μπορέσουν οι γυναίκες αυτές να φέρουν στον κόσμο παιδιά να κάνουν οικογένεια καθώς είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα μαστίζεται από πολύ σοβαρό δημογραφικό.