Βιασμός 24χρονης: “Οι τοξικολογικές ανοίγουν την πόρτα της φυλακής”

Στα χέρια της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης βρίσκονται πλέον οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα, της 24χρονης, που κατήγγειλε τον βιασμό της το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς. Παραδόθηκαν στις ανακριτικές αρχές από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν τα αποτελέσματα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης και αυτή αναμένεται να βγει από το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας.


Ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών θα ανοιχτεί τη Δευτέρα το πρωί όποτε και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Ο δικηγόρος της Γεωργίας, Θανάσης Ζιώγας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων, τονίζοντας πως αυτές θα επιβεβαιώσουν τη βία που υπέστη η κοπέλα και η οποία έχει ήδη αποδειχθεί από την ιατροδικαστική εξέταση.

“Για εμάς η βία είναι αποδεδειγμένη. Φαίνεται από την ιατροδικαστική έκθεση ότι υπάρχει βία και περιμένουμε το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να επικυρωθεί. Όταν επικυρωθεί, από εκεί αλλάζουν όλα. Περιμένουμε τις τοξικολογικές και μια ολόκληρη χώρα τις περιμένει, η κοινωνία αγωνιά για αυτό το αποτέλεσμα. Όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν κατά την προδιαδικασία ήδη διερευνώνται από τις αρχές. Και, φυσικά, αν υπάρχουν ευθύνες, θα αναζητηθούν. Ωστόσο, όπως και αν έγιναν τα πράγματα, δεν αλλοιώνεται κανένα αποτέλεσμα. Οι τοξικολογικές θα ολοκληρωθούν. Δεν έχω κανέναν προβληματισμό ότι δεν θα επικυρωθεί η βία, την οποία απέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Έχω την άποψη ότι άμεσα θα γίνει μετατροπή κατηγορίας και στα πλαίσια της προφυλάκισης οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη φυλακή”, είπε ο γνωστός νομικός.

Επίσης, εξήγησε πως αφότου βγουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, αλλάζει το σκηνικό, αφού θα μπορεί να υπάρξει μετατροπή της κατηγορίας.

“Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για τη συνέχιση της ζωής της Γεωργίας. Είχε το θάρρος να δει την ζωή κατάματα, να βγει στην κοινωνία και να ζητήσει βοήθεια και το πέτυχε. Είναι το κορίτσι του καθενός, του δικού μας σπιτιού, του δικού μας περιβάλλοντος”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε, αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: “Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται ούτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα”, σημείωσε ο δικηγόρος.

“Οι τοξικολογικές ανοίγουν την πόρτα της φυλακής”, υπογράμμισε ο Θανάσης Ζιώγας.