Βρετανία: Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ – Συνεχίζεται η «μάχη» με τον κορωνοϊό

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ακύρωσε τις προγραμματισμένες για σήμερα διαδικτυακές επαφές της λόγω «ήπιων» συμπτωμάτων κορονοϊού, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Καθώς η Αυτού Μεγαλειότης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αποφάσισε να μην αναλάβει τις προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις της για σήμερα, αλλά θα συνεχίσει με “ελαφρά καθήκοντα”», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Η 95χρονη αρχηγός του κράτους βρέθηκε θετική στον ιό την Κυριακή, «πυροδοτώντας» νέες ανησυχίες για την υγεία της, αφού πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Αναγκάστηκε να ξεκουραστεί για ιατρικούς λόγους και ακύρωσε μια σειρά προγραμματισμένων δεσμεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της υποδοχής παγκόσμιων ηγετών στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή το Νοέμβρη.

Οι εμφανίσεις της από τότε ήταν σπάνιες, αν και επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά της πριν από την έναρξη του 70ού έτους της ως μονάρχης στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η βασίλισσα έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει περισσότερες διαδικτυακές συναντήσεις αργότερα μέσα στην εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του εβδομαδιαίου ιδιωτικού ακροατηρίου της με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.