Βρετανία: Το 57% έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό

Συνολικά, 3.527.481 άνθρωποι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους. «Το εμβόλιο σώζει ζωές και είναι η διέξοδός μας από αυτή την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Αγώνας δρόμου στη Βρετανία για τη δεύτερη δόση
Η Βρετανία ακολουθεί διαφορετική πολιτική, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, δίνοντας έμφαση στον εμβολιασμό με την πρώτη δόση όσο περισσότερων πολιτών δύναται. Η χώρα ισχυρίζεται πως έχει φροντίσει να διασφαλίσει ότι οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθούν εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά εμβόλια.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η κυβέρνηση είχε προειδοποίησει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επιβραδυνόταν μέσα στον Απρίλιο κυρίως εξαιτίας της καθυστέρησης στις παραλαβές εμβολίων από το ινδικό Serum Institute. Επίσης η ΕΕ έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει τις αποστολές εμβολίων σε χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Σε συνεχή πτώση ο αριθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων στη Βρετανία
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 3.862 κρούσματα COVID-19 και 19 νέους θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με κορωνοϊό των ασθενών. Η Βρετανία, η χώρα με τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη από την πανδημία Covid-19, θα βγει σιγά σιγά από το τρίτο της λοκντάουν τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, η Ουαλία έγινε το Σάββατο η πρώτη από τις τέσσερις βρετανικές επαρχίες που πήρε ένα μέρος των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή στις αρχές του έτους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους, πιο μεταδοτικού, που εμφανίστηκε στα τέλη του 2020 στη νοτιοανατολική Αγγλία.