Γάτα έσωσε την ιδιοκτήτριά της από καρδιακή προσβολή: Την χτύπησε στο στήθος για να ξυπνήσει

H Sam Felstead ισχυρίστηκε ότι η γάτα της δεν την ξυπνά ποτέ τη νύχτα, οπότε το δυνατό νιαούρισμα και το χτύπημα στο στήθος της στις 4:30 π.μ. ήταν σαφές σημάδι ότι ήξερε τι πραγματικά συνέβαινε. Όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα η γάτα της την έσωσε από καρδιακή προσβολή. 

Η Sam Felstead είναι μια 42χρονη γυναίκα από την Αγγλία που ζει μόνη σε ένα σπίτι με το επτάχρονο γατάκι της, την Billy, ένα ζωάκι που πρόσφατα έγινε «ήρωας» αφού έσωσε τη ζωή της αφεντικίνας του. Τα κατοικίδια αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους σαν γονείς τους και όταν εκείνοι βρίσκονται σε κίνδυνο ή δυσφορία θέλουν να βοηθήσουν και αυτό είναι κάτι το οποίο υποστηρίζουν νέες έρευνες. Η γατούλα αυτή απλά μας επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ξέραμε.

Όλα συνέβησαν μια κανονική νύχτα, αλλά στις 4:30 το πρωί, ο Μπίλι άρχισε να νιαουρίζει δυνατά και χτύπησε στο στήθος της Σαμ για να την ξυπνήσει. Δεν καταλάβαινε καλά τι συνέβαινε, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να κινηθεί και είχε έντονο πόνο στη δεξιά πλευρά του σώματός της.

Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να πάρει το τηλέφωνό της και να τηλεφωνήσει στη μητέρα της να έρθει να τη βοηθήσει, η οποία σύντομα ήρθε να την βρει και την μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Νότιγχαμ. Στο σημείο οι γιατροί της είπαν ότι λόγω βουλωμένης αρτηρίας είχε υποστεί έμφραγμα στον ύπνο της.

 Η Σαμ σοκαρίστηκε από τη διάγνωση , αλλά το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί: η γάτα της το είχε καταλάβει και της έσωσε τη ζωή . «Ξύπνησα ιδρωμένη και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ο Μπίλι ήταν στο στήθος μου και νιαούριζε δυνατά στο αυτί μου» .

«Δεν το κάνει κανονικά, κοιμάται όλη μέρα και όλη νύχτα, αυτή είναι η ζωή του. Δεν με ξύπνησε ποτέ τη νύχτα , αλλά χαίρομαι που το έκανε. Ποιος ξέρει αν θα είχα σηκωθεί χωρίς αυτόν, θα μπορούσε να ήταν χειρότερα για μένα.

 «Οι γιατροί είπαν ευτυχώς που έφτασα έγκαιρα στο νοσοκομείο. Νομίζω ότι μου έσωσε τη ζωή και το ίδιο και όλοι γύρω μου» , πρόσθεσε η Σαμ, η οποία μετά από τρεις μέρες στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι για να συναντήσει τον ήρωα της ζωής της.

«Είναι το ίδιο τώρα, απλώς προσπαθώ να του δώσω λίγη περισσότερη αγάπη. Του είμαι πολύ ευγνώμων» , κατέληξε.