«Γέφυρα» ζωής για τη μεταφορά 3χρονου, με αερο-διακομιδή , από την Κοζάνη στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης

Επιχείρηση «γέφυρα ζωής» για τη μεταφορά 3χρονου αγοριού, με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας για την αερο-διακομιδή, από το αεροδρόμιο της Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης Αττικής “στήθηκε”, με τη συνεργασία αστυνομίας – ΕΚΑΒ και της διοίκησης του Μαμάτσειου νοσοκομείου, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης 3/1/2023, στην πόλη της Κοζάνης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, το 3χρονο παιδάκι μεταφέρθηκε χθες στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης με αναπνευστική δυσχέρεια και κατά τις πρωινές ώρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε κι αποφασίστηκε από τους γιατρούς η διασωλήνωση του καθώς κι η μεταφορά του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο παίδων.

O διοικητής του «Μαμάτσειου», Δημήτρης Σιόλος, το τρίχρονο αγόρι προσήλθε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τρίτης με αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγόρι και λόγω της κατάστασής του αποφασίστηκε η διακομιδή του σε Παιδιατρική ΜΕΘ.

Ο Δημήτρης Σιόλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω πληρότητας των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Έτσι, βρέθηκε ΜΕΘ στο Παίδων Πεντέλης.

Πηγή: kozan.gr