Γαλλία – Κορωνοϊός: Η καραντίνα μειώνεται στις 7 ημέρες σε πλήρως εμβολιασμένους που έχουν νοσήσει

Ο υπουργός Υγείας στη Γαλλία, Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε πως η περίοδος της απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό θα μειωθεί στις 7 ημέρες από τις 10 που είναι μέχρι σήμερα.

Οι αρχές στη Γαλλία ακολουθούν το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αυτήν την εβδομάδα μείωσαν την περίοδο της καραντίνας προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού.

«Η καραντίνα θα μπορούσε να αίρεται έπειτα από 5 ημέρες, σε περίπτωση αρνητικού τεστ. Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να απομονώνονται για 10 ημέρες, με πιθανότητα να βγουν από την καραντίνα έπειτα από 7 ημέρες, με την ίδια προϋπόθεση», δήλωσε ο κ. Βεράν στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Ανέφερε επίσης ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική για να αναχαιτιστεί χωρίς την εκ νέου επιβολή αυστηρού λοκντάουν.

Στο διάγγελμά του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι δύσκολες, αλλά απέφυγε να ανακοινώσει την επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

«Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου», είπε ο κ. Βεράν, συμπληρώνοντας πως η έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον θα μπορούσε να είναι η τελευταία.

Η Γαλλία έγινε η έκτη χώρα στον κόσμο που έχει καταγράψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Σάββατο.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 219.126 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Ήταν η τέταρτη ημέρα κατά σειρά που η χώρα κατέγραψε περισσότερες από 200.000 μολύνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ