Γιάννης Αγγελικούσης: Nοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Έλληνας εφοπλιστής

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για τον εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, καθώς, όπως διαπιστώθηκε υπέστη έμφραγμα, και διακομίσθηκε εσπευσμένα χθες σε ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας εφοπλιστής, ηλικίας 73 ετών, ένιωσε το βράδυ της Παρασκευής αδιαθεσία, ενώ το πρωί του Σαββάτου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

Ποιος είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης είναι Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της “Angelicoussis Shipping Group”, ιδρυθείσα από τον πατέρα του, Αντώνη Αγγελικούση. Είναι ο κορυφαίος, ελληνικής καταγωγής, εφοπλιστής για το 2017, σύμφωνα με την “Lloyd’s List”. Γεννήθηκε το 1948, στην πόλη του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι γιος του Αντώνη Αγγελικούση και της Μαρίας Παπαλιού. Άρχισε να αναπλέκεται στην εταιρεία του πατέρα του από το 1973.

Αδελφή του είναι η Άννα Αγγελικούση, η οποία αποτελεί και αυτή μια από τις ισχυρές γυναίκες της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας.

O Γιάννης Αγγελικούσης εμφανίζεται κάθε χρόνο στη λίστα του Lloyd’s με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Αγγελικούση. Η μοναχοκόρη τους, Μαρία Αγγελικούση, έχει σπουδάσει ιατρική και εργάζεται για την “Angelicoussis Group” από το 2009.