Γιατί “χάθηκαν” οι διώξεις γιατρών για τη Novartis

Αρκεί μία αναζήτηση στο google για να διαπιστώσεις το αυτονόητο. Όποιος έβαλε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 τη λέξη Novartis με χρονικό προσδιορισμό 24 ώρες θα διάβασε ότι η Ελένη Τουλουπάκη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Κι, όμως, μία ματιά στα πρωτοσέλιδα του επαρχιακού Τύπου θα σου άλλαζε εντελώς τη σκέψη. «Ποινική δίωξη σε βάρος 4 γιατρών», έγραψε η ημερήσια εφημερίδα των Πατρών «Η Γνώμη». Στον υπέρτιτλο σημείωνε: «ΠΑΤΡΑ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗ NOVARTIS», ενώ στο επεξηγηματικό κείμενο μπορούσε ο αναγνώστης να αντιληφθεί ότι στις εσωτερικές σελίδες υπήρχε ρεπορτάζ για το «πότε θα κληθούν να απολογηθούν» και «για τα αδικήματα που τους καταλογίζονται».

Οι μεγάλες εφημερίδες και οι καλοπληρωμένες ιστοσελίδες απέφυγαν κάθε αναφορά. Κι, όμως, το ρεπορτάζ στη σελίδα 6 ήταν αποκαλυπτικό.

«Ποινική δίωξη σε βάρος 230 γιατρών για μίζες ύψους 5 εκατ. ευρώ από τη Novartis έχει ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ανάμεσά τους είναι γνωστοί γιατροί, νυν και πρώην διευθυντές σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν λάβει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 15.000 και 86.000 ευρώ», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Οι κατηγορίες είναι κατά περίπτωση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Άρα, κάποιοι εμπλεκόμενοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Αλλά για τα μεγάλα ΜΜΕ δεν υφίσταται θέμα. Το προσπέρασαν. Ε, τόσα χρήματα μοίρασε φέτος η Novartis σε διαφημίσεις ενθέτων για την υγεία. Θα επανέλθουμε στο θέμα.