Γιώργος Πατούλης: «Περισσότερες από 1.500 δράσεις της Περιφέρειας το 2021 στον τομέα της Υγείας βοήθησαν περίπου 640.000 συμπολίτες μας»

Τη βασιλόπιτα για το 2022 έκοψαν χθες η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γιώργος Πατούλης έκανε έναν απολογισμό των πρωτοβουλιών που ελήφθησαν τον προηγούμενο χρόνο και κυρίως των επενδύσεων στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

«Κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου της Υγείας των πολιτών.

Ενωμένοι ο Α’ και ο Β΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης προχωρούμε σε συγκεκριμένες δράσεις και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε πολιτικές για την πρόληψη και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Πάνω από 640.000 οι ωφελούμενοι πολίτες το 2021 σε 1.500 περίπου δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας ενώ μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί 51 ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους της Αττικής.

Η Πρόληψη πρέπει να γίνει Τρόπος Ζωής όλων, των πολιτών όπως και των Θεσμών εκπροσώπησης τους και όχι μόνο για την Υγεία αλλά και για όλους τους άλλους τομείς που την επηρεάζουν άμεσα και καταλυτικά, όπως η Πολιτική Προστασία που είναι και επίκαιρη.

Ως #Περιφέρεια_Αττικής επενδύουμε στην πρόληψη και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα και στην περίπτωση της πρόσφατης κακοκαιρίας, με την απόφαση να κλείσουμε έγκαιρα τα σχολεία με στόχο την προστασία γονέων και μαθητών», ολοκλήρωσε την ανάρτησή του ο Γιώργος Πατούλης.