Ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε ότι έχασε συγγενή του με κορωνοϊό, ο οποίος είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
Η ανάρτηση του στο Facebook
«Μόλις χάσαμε κι εμείς διασωληνωμένο συγγενή στην Αθήνα που είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Ο κορονοϊός έρχεται ολοένα και κοντινότερα σε κάθε οικογένεια. Ο Πειραιάς είναι γεμάτος με μεταλλαγμένα στελέχη και δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια. Οι εργατικές περιοχές της Αττικής θα πληγούν σκληρά με όλες τις δουλειές ανοιχτές χωρίς ισχυρά μέτρα προστασίας.
Εν τω μεταξύ αυτός ο πανικός ότι τα σπίτια είναι το «πρόβλημα» κι άμα βγούμε έξω και τα ανοίξουμε όλα, εστίαση, σχολεία, εκκλησίες θα τελειώσουμε με την επιδημία, δεν λέει να κοπάσει. Κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα.
Είναι καιρός να αρχίσει ουσιαστική και μόνιμη καμπάνια ενημέρωσης σε βάθος για όλη την κοινωνία.
Κανένα μέτρο από μόνο του δεν θα μας γλιτώσει από την πανδημία.
Σε αυτή τη φάση τα χρειαζόμαστε όλα.
Αυτοπροστασία με καλές μάσκες σωστά φορεμένες.
Αποστάσεις και αποφυγή εσωτερικών χωρών και συνωστισμών
Εμβόλια
Τεστ συχνά για όλους που βρίσκονται σε κοινούς χώρους. Το μόνο μαγικό φάρμακο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έκανε η Πορτογαλία. Έκοψαν το τεράστιο τρίτο κύμα που είχαν σε ένα μήνα. 12 φορές κάτω τα κρούσματα, κανένα θάνατο σήμερα! Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο;», κατέληξε ο κ. Παυλάκης.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παυλάκης, τόνισε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας, καθώς είμαστε στηκορύφωση του επιδημιολογικού κύματος.
Υπογράμμισε δε ότι έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως αυτή να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Επιδοκίμασε δε, την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.
Προειδοποίησε μάλιστα, πως αν τώρα προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων, την εβδομάδα των Παθών θα έχουμε την κορύφωση των θανάτων, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.
Για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, έφερε σαν παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου μετά την Πρωτοχρονιά κατέγραφε πενταπλάσια κρούσματα από την Ελλάδα και τώρα έχει καταφέρει να μειώσει σε λιγότερα από 100 σε ημερήσια βάση.