Γκάγκα: Ξεκινά η διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων στα νοσοκομεία της Περιφέρειας

Συσκέψεις με τις διοικήσεις και τα στελέχη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο επίσκεψης στην ΠΕ Κοζάνης. Μίλησε με θερμά λόγια για το έργο που γίνεται στο Νοσοκομείου Κοζάνης, ανέφερε ότι «το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι άριστο και επεσήμανε ότι «τον τελευταίο χρόνο στο νοσοκομείο έχουν γίνει 40.000 εισαγωγές ασθενών μη covid».

Για τις ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού στην μονάδα ΜΕΘ, αλλά και σε άλλα τμήματα, δήλωσε ότι «θα φέρουμε προσωπικό, εντατικολόγους και άλλες σχετικές ειδικότητες, υπάρχουν θέσεις, κάποιες προκηρύσσονται ήδη και θα περιμένουμε την πλήρωση τους. Η προσπάθεια που γίνεται είναι συνεχής», κατέληξε.

Έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων, τονίζοντας, ότι «προσπαθούμε να έχουμε αναισθησιολόγους σε όλη την Ελλάδα, αλλά όπως ξέρετε η εκπαίδευσή τους διαρκεί μια πενταετία, ενώ άφησε για το άμεσο μέλλον τις ανακοινώσεις που θα γίνουν σχετικά με τα κίνητρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει νέους γιατρούς να παραμείνουν και να κάνουν την ειδικότητα τους στην Ελλάδα και στα νοσοκομεία της περιφέρειας“.

Ανακοίνωσε, ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στην διάθεση μονοκλωνικών σκευασμάτων και στα νοσοκομεία της περιφέρειας. «Ο σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσουν τα μονοκλωνικά πρώτα στα κεντρικά νοσοκομεία τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και στα περιφερειακά» τόνισε.

Ερωτώμενη ως προς το αίτημα του Δήμου Κοζάνης για κατασκευή νέου νοσοκομείου στην πόλη, η κ. Γκάγκα, σημείωσε, ότι «χωρά στην περιοχή μια νέα νοσοκομειακή μονάδα», αναφέρθηκε στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν γι΄αυτο το σκοπό υπογραμμίζοντας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης όσο πιο καλύτερα μπορούμε».

Η κ. Γκάγκα, συνοδευόταν από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, στην Κοζάνη συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Στέργιο Γκανάτσιο, ενώ στην Πτολεμαΐδα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή, Σταύρο Παπασωτηρίου.