Γυναίκα πέθανε αβοήθητη στο Ελληνικό – Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στη Μεγαλόπολη

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά, αναφερόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στην Αρκαδία.

Ένα πρόβλημα χωρίς λύση, παρά τις εξαγγελίες, τις μεγαλοστομίες και τις βαρύγδουπες δηλώσεις.

Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα ως Νομός, είμαστε επιεικώς αφημένοι στη μοίρα μας από πολλές απόψεις, αλλά η έλλειψη γιατρών, η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι ζητήματα ζωής και θανάτου.

Δεν είναι απλώς ακόμα ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Διακυβεύονται ζωές.

Κι αυτό οι ιθύνοντες δεν φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί, αλλιώς καθημερινά θα διεκδικούσαν τα αυτονόητα για κάθε Έλληνα πολίτη.

Την προηγούμενη Κυριακή, μια γυναίκα στο Ελληνικό του Δήμου Μεγαλόπολης τσιμπήθηκε από σφήκα και εκλήθη άμεσα ασθενοφόρο. Οδηγός δεν υπήρχε, όμως, στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, προκειμένου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Γιατρός στο Ελληνικό δεν υπήρχε, η γιατρός μεταβαίνει εκεί δύο μέρες την εβδομάδα, εξάλλου. Εκλήθη ασθενοφόρο από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το οποίο έφθασε μία ώρα και ένα τέταρτο αργότερα και στο οποίο δεν υπήρχε συνοδός γιατρός, λόγω της έλλειψης προσωπικού που μαστίζει όλες τις δομές Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η γυναίκα είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Μια γυναίκα η οποία ξεκίνησε για μια εκδρομή με τους δικούς της, κατέληξε να πεθάνει αβοήθητη, επειδή καμία δομή της Πρωτοβάθμιας Υγείας δεν δουλεύει όπως πρέπει -και αν λειτουργεί, το οφείλει μόνο στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό που με αυτοθυσία παλεύουν απέναντι σε ένα σύστημα Υγείας που υποσκάπτεται από τους ίδιους τους πολιτικούς του προϊσταμένους και καταρρέει καθημερινά.

Η πραγματικότητα είναι αυτή. Οι πολίτες της Αρκαδίας οφείλουν, εφόσον τίποτα δεν είναι αυτονόητο, να διεκδικήσουν αξιοπρέπεια στην ασθένεια απέναντι σε μεγαλοστομίες και βαρύγδουπες δηλώσεις.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Πηγή: arcadiaportal.gr