Γ. Γεραπετρίτης: «Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 4,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca- Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία εμβολιασμού»

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο υπουργός Επικρατείας αποκάλυψε ότι μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα 4,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της AstraZeneca.
Αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι έχει εμβολιαστεί το 0,08% του πληθυσμού της χώρας, ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν στη χώρα και άλλα εμβολιαστικά κέντρα δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα για εμβολιασμών χιλιάδων ανθρώπων. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία εμβολιασμού», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τηρούνται τα ραντεβού για εμβολιασμό σε ποσοστό 97%, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μαζί με ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης άλλων εμβολίων, και συγκεκριμένα της AstraZeneca. Και αυτό, διότι όταν πάρει το πράσινο φως, καθότι είναι αμιγώς ευρωπαϊκό φάρμακο όπως τόνισε ο υπουργός, θα είναι πιο εύκολη η ροή και διοχέτευσή του. Καθοριστικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, διότι είναι μονοδοσικό, «μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στον πληθυσμό και δημιουργεί εύκολη διαχείριση».

Ο Υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι το αυστηρό lockdown έφερε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της ΕΕ και επέτρεψε ένα πρώτο άνοιγμα της αγοράς. «Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη σε έκταση και βαθύτερη σε εύρος καθολική απαγόρευση. Δεν είναι ορθό όμως να βρισκόμαστε σε αυτήν αιωνίως, αλλά η λογική κλεινόμαστε και προσέχουμε έχει να κάνει με το ανοίγουμε προσεκτικά την αγορά», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι «υγειονομικά ρευστή».