Γ. Παναγιωτακόπουλος: ”Λιγότερα τα τεστ κορωνοϊού λόγω κακοκαιρίας”

Λιγότερα τεστ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πορείας της πανδημίας θα γίνουν λόγω της κακοκαιρίας που σάρωσε την χώρα και τις τελευταίες ώρες σφυροκοπά την Αττική που έχει άλλωστε και το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο που μίλησε στον ΑΝΤ1 η παραπάνω εξέλιξη είναι απολύτως λογική με τον ίδιο να υπεραμύνεται τόσο την πορεία των τεστ μέχρι σήμερα όσο και του εμβολιασμού.

«Είναι λογικό να έχουμε λιγότερα τεστ λόγω της κακοκαιρίας. Τις προηγούμενες μέρες όμως είχαμε ρεκόρ και φτάσαμε ακόμη και τις 50.000 τεστ» είπε και υπογράμμισε «το πρόγραμμα του εμβολιασμού προχωράει, έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 500.000 συμπολίτες μας και όταν θα έχουν εμβολιαστεί υγειονομικοί, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες τότε θα μιλάμε για μια πανδημία με άλλους όρους». 

Αναφορικά με την χρήση διπλής μάσκας για την οποία γίνεται έντονη δημόσια συζήτηση ο αντιπρόεδρος του ΕΔΟΥ είπε πώς η αρμόδια υποεπιτροπή θα συνεδριάσει σχετικά και θα εκδώσει νέες οδηγίες εντός των επόμενων ημερών. 

Τέλος, σχολιάζοντας το περιστατικό στην Κρήτη όπου ένας ηλικιωμένος πέθανε από καρδιακή ανακοπή αφόρου έκανε τοπ εμβόλιο σημείωσε πώς δεν υπάρχει κανένα παγκόσμιο περιστατικό που να δείχνει κάποια τέτοια συσχέτιση, άρα πρόκειται μόνο για χρονική συσχέτιση των δύο γεγονότων.