Δήλωση «σοκ» από Παυλάκη – «Ο κορωνοϊός θα μείνει για την επόμενη 10ετία»

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην άρση των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (17.02.2022) στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε μάλιστα ότι ο ιός θα μείνει για την επόμενη 10ετία, ενώ δεν απέκλεισε και ένα νέο, καλοκαιρινό «κύμα»…

Μιλώντας για την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ υποστήριξε πως «παρά τις ανακοινώσεις ότι πέφτουν όλα», καταγράφονται 80 – 100 θάνατοι και 20.000 κρούσματα κορονοϊόύ καθημερινά. Γεγονός, που όπως είπε ο Γιώργος Παυλάκης, δείχνει ότι «ο ιός έχει ελεύθερο πεδίο να μολύνει και να συνεχίζει να επεκτείνεται». «Κάθε ημέρα ο ιός βρίσκει ευάλωτους που θα πάνε στο νοσοκομείο» ανέφερε.

«Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να το ρισκάρει και να ανοίξει», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαστε σε κανονικότητα» πρόσθεσε, ενώ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου στελέχους: «Δεν εγγυάται κανείς ότι δεν θα υπάρξει νέο στέλεχος» είπε και δεν απέκλεισε πιθανό καλοκαιρινό «κύμα».

«Εάν υπάρξει νέο στέλεχος, θα υπάρξει και καλοκαιρινό κύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι «ο κορονοϊός θα μείνει για την επόμενη 10ετία και δεν ξέρουμε αν θα είναι ηπιότερος», πρόσθεσε με νόημα ενώ είπε πως παραμένει: «πολύ χειρότερος από τη γρίπη, δεν έχει ημερώσει».