Δίαιτα και διαβήτης: Έξυπνες λύσεις για να ελέγξεις το βάρος σου

Παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να χάσεις κιλά ούτε και ιδανική δίαιτα, το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος που πάσχει από διαβήτη είναι η δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και οχι τόσο σε λιπαρά. Χρήσιμα tips για σένα που έχεις διαβήτη.

Επίσης, αντι να να δίνεις βάση στο τι τρως είναι προτιμότερο να δίνεις σημασία στο τι θερμίδες καταναλώνεις έτσι ώστε να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να ξέρει τι να επιλέγει. 

Βήμα 1: Χώρισε τις μερίδες 

Μια καλή λύση είναι να χωρίζεις τις μερίδες που τρως. Επίσης, αν τρως τις ίδιες τροφές απλά λιγότερη ποσότητα απο αυτές τότε αυτόματα μειώνονται και οι θερμίδες που προσλαμβάνεις.

Επίσης, μια καλή στρατηγική είναι να καταναλώνεις ακόμα λιγότερες τροφές που συνήθως είναι γεμάτες από θερμίδες και λιπαρά και ζάχαρη όπως οι τηγανιτές πατάτες, τα ντόνατ και το παγωτό. Ακριβώς επειδή οι τροφές είναι επεξεργασμένες σε κάνουν να νιώθεις πάλι ότι πεινάς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα μήλο όχι μόνο  είναι καλύτερη διατροφική επιλογή αλλά σε κρατάει και χορτάτο και περισσότερη ώρα.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς έναν θερμιδομετρητή – υπάρχουν πολλοί και online – ή και ακόμα και μια αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σου. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις τι ακριβώς καταναλώνεις. Για να χάσεις ένα κιλό την εβδομάδα πρέπει να κόψειςπερίπου 500 θερμίδες την ημέρα.

Βήμα 2: Εντόπισε τι σε παχαίνει

Το πρώτο βήμα ωστόσο για να χάσεις κιλά είναι να εντοπίσεις ποιες διατροφικές συνήθειες είναι αυτές που σε παχαίνουν.

Επίσης, εκτός από τη διατροφή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει όπως και άλλες επιλογές που κάνεις μέσα στη μέρα αλλά και οι συνήθειες που έχεις στον ύπνο αλλά και το σερφάρισμα στο ίντερνετ. Κι όμως είναι σημαντικά. 

Επιπλέον, είναι σημαντικό να βάζεις ρεαλιστικούς στόχους και να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περίπου 6 μήνες για να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν. Επίσης, οι σκέψεις του στυλ : «Θα έπρεπε να έχω βάλει λιγότερο το βράδυ, να είχα κάνει περισσότερη γυμναστική» μας κάνουν κακό. Για αυτό καλό θα είναι οι στόχοι σου να είναι βραχυπρόθεσμοι και ρεαλιστικοί.

Βήμα 3: Να είσαι οργανωμένος

Μπορείς να διαλέγεις μερικές ιδέες για δείπνο από πριν και να διαλέγεις όλα τα υλικά αρκετά νωρίτερα ώστε να είσαι προετοιμασμένος μέσα στην εβδομάδα. 

Επίσης, όταν μαγειρεύεις από πριν το μεσημεριανό σου και το παίρνεις μαζί στη δουλειά ή τρως στο σπίτι τρεις φορές την εβδομάδα αντί να βγαίνεις έξω είναι μια πολύ καλή λύση.

Ακόμη, καλή ιδέα είναι να κάνεις περίπατο μετά τη δουλειά δύο φορές την εβδομάδα.

Το πρωινό είναι επίσης πολύ σημαντικό γιατί μειώνει τον κορεσμό μας. Μπορείς να σηκώνεσαι 15 λεπτά νωρίτερα για να φτιάχνεις το πρωινό σου.

Βήμα 4: Ζήτα βοήθεια

Επίσης, δεν είναι καθόλου κακό να ζητήσεις τη βοήθεια ενός διατροφολόγου ώστε να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Ο ειδικός ξέρει πως θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να προσαρμόσει την διατροφή σου στα γούστα σου.

Τα άτομα που έχουν διαβήτη συνήθως τους προτείνεται να έχουν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο ώστε να ρυθμίζεται σωστά το ποσοστό της γλυκόζης που υπάρχει στο αίμα τους.

Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πρόγραμμα, μια στρατηγική ενώ όλοι οι διαβητικοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι πριν κάνουν κάποιο ταξίδι ή κάποια μετακόμιση σε άλλη περιοχή σχετικά με το πως θα κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές στο διαιτολόγιό τους ώστε να μην έχουν πρόβλημα με την υγεία τους.