Δίκη για Μάτι: «Την κρίσιμη ώρα δεν ήταν κανείς εκεί» κατέθεσε ο πραγματογνώμονας Λιότσιος

«Όλα έγιναν κατόπιν εορτής. Όλα έγιναν μετά τις 7 που γινόταν ήδη περισυλλογή νεκρών. Την κρίσιμη ώρα δεν ήταν εκεί κανείς. Όφειλε να πάει ένας ανώτερος να συντονίσει τα πάντα», ανέφερε σήμερα, συνεχίζοντας για 12η ημέρα την κατάθεσή του στη δίκη για το τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρη Τερζούδη, ο οποίος και σήμερα καθόταν στο εδώλιο και παρακολουθούσε την κατάθεση του πραγματογνώμονα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της συνηγόρου σχετικά με την ένταση της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης και για το εάν θα μπορούσε να ελεγχθεί από τα εναέρια και επίγεια μέσα, ο κ. Λιότσιος έδειξε στο δικαστήριο βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα στο οποίο απεικονίζεται η πυρκαγιά στις 17:40-17:45.

«Βλέπετε στο βίντεο τον κόσμο να παρακολουθεί τη φωτιά, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για μία φωτιά που δεν μπορεί να ελεγχθεί» τόνισε ο μάρτυρας.

Ακόμη, ο κ. Λιότσιος επισήμανε εκ νέου την αναγκαιότητα απομάκρυνσης των κατοίκων από την περιοχή, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Υπεράσπιση: Σχετικά με απομάκρυνση πολιτών στην Κινέτα, έχετε πει ότι την έδωσε το ΕΣΚΕ…Ο δήμαρχος Μεγαραίων που λέει ότι μόνος του πήρε την πρωτοβουλία για απομάκρυνση… Ήταν τόσο γρήγορη η εξέλιξη της φωτιάς….

Μάρτυρας: Το αμφισβητώ γιατί υπάρχουν έγγραφα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.