Δαλάι Λάμα: Όσα δήλωσε μετά τον εμβολιασμό, κατά του κορωνοϊού

«Είναι πάρα πολύ χρήσιμο, πολύ καλό» δήλωσε ο Δαλάι Λάμα ενώ του χορηγούσαν το εμβόλιο.

Ο Δαλάι Λάμα έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca και προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού έκανε το εμβόλιο το περασμένο Σάββατο, σε ειδικές εγκαταστάσεις της πόλης Νταραμσάλα, στην Ινδία.

Όπως τόνισε ο ίδιος σε σχετική του δήλωση «οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, για να αποτρέψουν σοβαρότερα προβλήματα».

Σύμφωνα με το Reuters, ο μοναχός προσφέρθηκε να επισκεφτεί το κέντρο εμβολιασμού, χωρίς ειδική φρουρά και υποδοχή, «σαν ένας απλός πολίτης».

Ωστόσο, ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών της περιοχής, δρ. Gurdarshan Gupta, εξήγησε ότι έπρεπε να κανονίσουν την επίσκεψη του Δαλάι Λάμα «λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια του».

Στην Ινδία, η χορήγηση των εμβολίων ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου, με τους υπαλλήλους στον τομέα της υγείας και τους εργαζομένους πρώτης γραμμής να είναι οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, ήταν επίσης από τους πρώτους που του χορηγήθηκε το εμβόλιο.

Από την 1η Μαρτίου, ξεκίνησαν να εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 65 ετών, καθώς και όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-59 και υποφέρουν από υποκείμενα νοσήματα.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν 300 εκατομμύρια από τους πολίτες που έχουν «προτεραιότητα», μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου.

Προς το παρόν, στην Ινδία έχουν εγκριθεί δύο εμβόλια: της AstraZeneca, αλλά και της ινδικής εταιρείας Bharat Biotech.

Η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, έχοντας σημειώσει περισσότερες από 11 εκατομμύρια περιπτώσεις ατόμων με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, 157.756 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.