Δηλώσεις Γεραπετρίτη – Τι είπε για τα εμβόλια, τα sms και το ωράριο

Για το θέμα των υπερτοπικών μετακινήσεων, για το πως θα μετεξελιχθεί το θέμα με τα sms, πως θα διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι με μικρά παιδιά την στιγμή που είναι κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά και την απελευθέρωση του ωραρίου μίλησε στον ΑΝΤ1  ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

«Η κατάσταση πηγαίνει καλά, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, είμαστε ακόμα στην πανδημία, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για ένα διάστημα ακόμα, αυτήν τη λειτουργία έχουν τα sms και το ωράριο, να υπενθυμίζουν ότι πρέπει να προσέχουμε», δήλωσε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε, «με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων θα απελευθερωθούμε από το sms» αλλά τόνισε ότι: «ακόμα βρισκόμαστε στην αξιολόγηση των δεδομένων από το άνοιγμα του εμπορίου, στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογηθούν και τα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι από τις 15 του μήνα θα μορφοποιηθεί το σύστημα των sms».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει διάκριση βάσει εμβολιασμένων στις υπερτοπικές μετακινήσεις, είπε πως το πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες, εκτίμησε ωστόσο ότι, «δεν θα υπάρχει διάκριση βάση τον εμβολιασμό».

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυστηρή σύσταση της Επιτροπής».

«Θα υπάρξει όμως ειδική μέριμνα», διαβεβαίωσε και προανήγγειλε εξειδικεύσεις των μέτρων για τα φροντιστήρια, τα  ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα δικαστήρια από τα αρμόδια υπουργεία, σήμερα και αύριο.

Ξεκαθάρισε, πάντως ότι, «όλα τα κέντρα γλωσσών που συνδέονται με εξετάσεις θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία».

Τι θα γίνει με το ωράριο

Όσο αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, τόνισε ότι, «πηγαίνουμε βήμα- βήμα» και εξήγησε πως «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση  η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση». Το θέμα μαζί με τα sms θα αξιολογηθούν τις επόμενες μέρες.