Δημήτρης Κουφοντίνας: Πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ
Εξιτήριο πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από την ΜΕΘ, ωστόσο η νοσηλεία του συνεχίζεται σε θάλαμο.
Σύμφωνα με το lamiareport οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του Δημήτρη Κουφοντίνα γενικά καλή και γι’ αυτό έκριναν ότι μπορεί να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε θάλαμο – κελί του νοσοκομείου Λαμίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο συγκεκριμένος θάλαμος βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας.
Πριν από δύο ημέρες οι γιατροί επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, με δελτίο Τύπου είχαν μεταφέρει τη δική τους ενημέρωση για τη διαδικασία της επανασίτισης και την κατάσταση της υγείας του.
Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, μπορεί να έχει σταματήσει την απεργία πείνας και να γίνεται επανασίτισή του, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει σοβαρή.
«Μετά τη λήξη της απεργίας πείνας διάρκειας 65 ημερών, έχει ξεκινήσει η σταδιακή και προσεκτικά σχεδιασμένη επανασίτιση του Δημήτρη Κουφοντίνα και έχουν συμπληρωθεί επτά ημέρες αυτής της διαδικασίας. Έχουμε συνεχή επικοινωνία και συνεχή ενημέρωση από τους συναδέλφους εντατικολόγους, οι οποίοι μας πληροφόρησαν για την ομαλή μέχρι στιγμής πορεία επανασίτισης και την απουσία επιπλοκών μέχρι τώρα, όπως από το καρδιαγγειακό ή το αναπνευστικό, δεδομένου ότι ο απεργός πείνας τοποθετείται στους υψηλού κινδύνου ασθενείς για εμφάνιση συνδρόμου επανασίτισης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Εν συνέχεια, «η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα σήμερα εξακολουθεί να είναι σοβαρή, αφού λόγω της σημαντικού βαθμού απώλειας μυϊκής μάζας, η κινητοποίησή του είναι δυσχερής και χρειάζεται να υποβαστάζεται για να κάνει λίγα βήματα. Ο κίνδυνος εμφάνισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι ορατός και λόγω του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματός του. Η καθημερινή παρακολούθηση ηλεκτρολυτών, ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας, παράλληλα με τον υπολογισμό των προσλαμβανόμενων θερμίδων, είναι απαραίτητα για την ομαλή του αποκατάσταση».
«Η αποκατάστασή του θα είναι πολύμηνη και χρήζει το ίδιο προσεκτικής διαχείρισης και μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ώστε να αποφευχθούν μόνιμες και χρόνιες βλάβες. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά τη διαδικασία επανασίτισης είναι λοιμώξεις, υπόταση, αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η γρήγορη κινητοποίησή του και φυσιοθεραπεία, ώστε να μην παραμένει κατακεκλιμένος με τον κίνδυνο θρομβοεμβολικών επεισοδίων», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι γιατροί της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρής Ζδούκος και Κατερίνα Ντουζέπη.