Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων: Εργαζόμενοι αρνούνται να εμβολιαστούν, φοβούμενοι τις παρενέργειες

Στις 12 το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Χανιά, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο που θα έρθει από την Αθήνα για να επιταχυνθεί η διαδικασία, θα βρίσκονται στο Γηροκομείο Χανίων για να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση του εμβολίου Covid-19 στους τρόφιμους αλλά και στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον Επόπτη των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, θα ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης σε όλους τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή, ενώ θα ακολουθήσει και ο εμβολιασμός στο σύνολο του προσωπικού του Γηροκομείου, για την ασφάλεια όσων βρίσκονται εντός του. Οι εμβολιασμοί θα επαναληφθούν με τη χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου μετά από λίγες ημέρες.

Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Γηροκομείου

“Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ άπό την Αθήνα έρχεται στα Χανιά για να βοηθήσει τη διαδικασία. Θέλουμε σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι εμβολιασμοί, ακόμα και αν χρειαστεί να τελειώσουμε το βράδυ”, σημειώνει ο πρόεδρος του Γηροκομείου Χανίων Γιάννης Σημαντηράκης.

Εργαζόμενοι αρνούνται να εμβολιαστούν, φοβούμενοι τις παρενέργειες

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί εργαζόμενοι στο γηροκομείο δεν θέλουν να εμβολιαστούν, φοβούμενοι πιθανές παρενέργειες. Τη δεδομένη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσουν το εμβόλιο 36 εργαζόμενοι και 62 τρόφιμοι, συνολικά δηλαδή 98 άτομα. 5 τρόφιμοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν (το δήλωσαν οι συγγενείς τους), ωστόσο το “εντυπωσιακό” της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν 60 εργαζόμενοι (58 για την ακρίβεια) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, θα τους ζητηθεί να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, ωστόσο, γίνεται αντιληπτό ότι σε μια τόσο ευαίσθητη δομή αποτελεί ρίσκο η επιθυμία τους αυτή. 

Όπως τονίζει ο κ. Σημαντηράκης στον τοπικό Τύπο, “πρέπει το Υπουργείο να επιληφθεί του θέματος και να υπάρξει σχετική απόφαση που να επιβάλλει σε εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο. Εμείς τι ευθύνη μπορούμε να έχουμε όταν ο νόμος τους το επιτρέπει; Γιατί εμείς πρέπει να είμαστε συνέχεια με το άγχος;”.