Διαδημοτικές μετακινήσεις: Απελευθερώνονται πλήρως από Δευτέρα

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.

Σημειώνεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις μέχρις στιγμής επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Έτσι, από την Δευτέρα του Πάσχα, αν θέλει κάποιος που διαμένει στην Κηφισιά να πιει τον καφέ του στη Γλυφάδα, θα μπορεί να το κάνει χωρίς περιορισμό.

Την ίδια ώρα, αλλάζει και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα καθώς θα ξεκινά από τις 23:00.Αυτό σημαίνει πως και η εστίαση θα κλείνει εκείνη την συγκεκριμένη ώρα. Επειδή θεωρείται αυτονόητο πως οι πελάτες που θα φύγουν αργά από τα καταστήματα εστίασης, δεν θα μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους έγκαιρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης,ξεκαθάρισε το τι θα ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων είπε ότι θα κλείνουν στις 11 και διευκρίνισε πως οι πολίτες θα πρέπει στις 23.00 να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το μέτρο του ωραρίου θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εστίασης.

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως όπως έγινε και πέρυσι θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.