Δικαιώθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταδικάστηκε και από το Εφετείο ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κρίθηκε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και από το Εφετείο. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατέψει την αξιοπρέπειά της και το κύρος της, απέναντι σε μία επιχειρούμενη δολοφονία χαρακτήρα με σειρά αναρτήσεων στα κοινωνικά δίχτυα. Το δικαστήριο που εκδίκασε την έφεση του κατηγορούμενου διατήρησε την πρωτόδικη ποινή, δηλαδή, καταδίκασε τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο σε φυλάκιση 16 μηνών και, βέβαια, με την επιβάρυνση των δικαστικών εξόδων.

Κρίθηκε, δηλαδή, και σε δεύτερο βαθμό ότι ο νυν επικεφαλής του in.gr μέσα από την εκστρατεία λάσπης που εξαπέλυσε το 2016, επιχείρησε να πλήξει τη νεοσύστατη, τότε, Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και μέσω της δολοφονίας χαρακτήρα με επίμονα ψέματα να φθείρει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και προσωπικά και πολιτικά. Για άλλη μια φορά, δηλαδή, κρίθηκε ότι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, μέσω μίας σειράς κακόβουλων σχολίων, συκοφάντησε την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με δόλο και, μάλιστα, κατ’ εξακολούθηση.

Η απόφαση του Εφετείου και η νέα καταδίκη του δημοσιογράφου αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας για όποιον αισθάνεται ως υποψήφιο θύμα δολοφονίας χαρακτήρα. Παράλληλα δείχνει σε όλους ότι ο καθένας που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά τους, τις αρχές και τις αξίες του, κόντρα στο ψέμα, θα βρει το δίκιο του. Αρκεί να παλέψει για τα ιερά και τα όσιά του. Όπως ακριβώς έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν δείλιασε στους εκφοβισμούς και τις απειλές. Πάλεψε και νίκησε τους συκοφάντες ακόμα μία φορά.