Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα: Είχε κακοποιηθεί και η αδερφή του

Νέες αποκαλύψεις για την οικογένεια του μικρού Ανδρέα που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κακοποιητική συμπεριφορά της οικογένειας και στο δεύτερο παιδί, ενώ οι αρμόδιοι πίστευαν πως το αγοράκι, βρισκόταν με τον πατέρα του.

Αρχικά, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκάλυψε πως στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 είχαν ενημερωθεί για την παραμέληση και την έκθεση σε κίνδυνο ενός 15χρονου κοριτσιού, το οποίο ήταν έγκυος.

Ήταν η μητέρα του 7χρονου, η οποία τότε ήταν έγκυος στην αδελφή του. Η 29χρονη σήμερα γυναίκα, τότε ήταν άστεγη, ζητιάνευε και βρισκόταν σε άθλια κατάσταση αβοήθητη, ενώ περίμενε το πρώτο της παιδί.

Το «Χαμόγελο» παρενέβη και τότε η μητέρα του άτυχου Ανδρέα επανενώθηκε με την μητέρα της και τον σύντροφό της. Κανείς δεν έμαθε νέα της από τότε, μέχρι που στις 16 Μαΐου του 2018 το «Χαμόγελο του Παιδιού» κλήθηκε να παρέμβει, αυτή τη φορά για να σώσει την κόρη της 29χρονης, το παιδί που κυοφορούσε δηλαδή το 2008, όταν ζούσε υπό άθλιες συνθήκες.

Οι δάσκαλοι του κοριτσιού διαπίστωσαν μώλωπες σε όλο το σώμα του και αμέσως κινητοποιήθηκαν, ώστε να απομακρυνθεί το παιδί από το βίαιο περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πήγε και η μητέρα, η οποία προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον σύντροφό της. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, δεν έδειχνε καμία τρυφερότητα προς το παιδί, καθώς και η ίδια ως παιδί δεν είχε νιώσει τρυφερότητα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Γιαννόπουλος: «Πιστεύαμε ότι ο μικρός Ανδρέας ήταν με τον πατέρα του»
Οι Αρχές φαίνεται πως πειστεί από τα λόγια της μητέρας ότι ο μικρός Ανδρέας βρίσκεται στην Πολωνία με τον πατέρα του και είναι καλά.

Ο κ. Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι δεν έγινε καμία απολύτως έρευνα για να διαπιστωθεί αν όσα λέει η μητέρα για την τύχη του παιδιού ευσταθούν, παρά το γεγονός ότι και η αδελφούλα του τον αναζητούσε και ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτήματα καθώς η αλήθεια για την τύχη του παιδιού θα μπορούσε να αποκαλυφτεί νωρίτερα και όχι μετά από πέντε χρόνια.

«Το Χαμόγελο είναι εδώ για να ταρακουνάει. Το κοριτσάκι σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των δασκάλων και τη δική μας, αλλά το αγοράκι δε σώθηκε και πολύ κακώς έγινε αυτό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύουμε τα παιδιά», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Θέλω να βγω να τον σκοτώσω» – Ξεσπά ο βιολογικός πατέρας
Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, ο οποίος νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο, ενημερώθηκε μόλις χτες, Κυριακή, για τη δολοφονία του.

Εκείνος έφυγε από την Ελλάδα πριν από οχτώ χρόνια και από τότε δεν είχε καμία επικοινωνία με τα δύο του παιδιά. Μάλιστα, όπως είπε, νόμιζε ότι είχε αφήσει τα παιδιά σε «καλά χέρια».

«Άφησα τα παιδιά με τη μητέρα τους. Ήταν πολύ καλή μητέρα, τα πρόσεχε, τα φρόντιζε, πήγαιναν σχολείο. Δεν ξέρω τι συνέβη. Της είχα στείλει μηνύματα στο Facebook και στο Instagram, αλλά δε μου είχε απαντήσει», είπε μιλώντας στον Alpha, μέσα από το ψυχιατρείο, όπου νοσηλεύεται.

Μάλιστα, δεν γνώριζε ούτε ότι η κόρη του είχε δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια γιατί είχε υποστεί κακοποίηση από τη μητέρα και τον σύντροφό της, τον οποίο επίσης δεν γνώριζε.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα τέσσερις φορές. Αυτό που περίμενε, όπως είπε, ήταν να γίνει καλά, να βγει από το νοσοκομείο και να γυρίσει στην Ελλάδα για να δει τα παιδιά του.

«Θέλω να γυρίσω και να σκοτώσω αυτόν που έκανε αυτό το κακό στο παιδί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά για το τραγικό συμβάν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η μητέρα και ο σύντροφός της
Η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα και ο σύντροφός της θα οδηγηθούν τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα, στην Κυψέλη, το 2017.

Η 29χρονη μητέρα του αγοριού οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της για την δολοφονία του γιου της και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και ο 35χρονος σύντροφος της. Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, από κοινού. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.