Δομή φιλοξενίας για τα κακοποιημένα παιδιά θα δημιουργήσει ο Δήμος Ρόδου

Στη δημιουργία δομής για τα παιδιά που πέφτουν θύματα κακοποίησης θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου.

Αυτό δήλωσε σήμερα στον Sky ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Γιωργος Τριάντος.
Να σημειωθεί πως και για το θέμα αυτό θα έχει επικοινωνία ο πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος με το δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Αυτό δήλωσε στον Sky σήμερα ο κ. Γιαννόπουλος.

«Δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» και τι προτίθεται να συζητήσει με το δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Β Καμπουράκη. Υπάρχει όμως στη Ρόδο έλλειμα στο ζήτημα της φιλοξενίας των παιδιών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Αυτό τα έλλειμα έρχεται να καλύψει ο Δήμος. Στις προθέσεις μας είναι να δημιουργήσουμε μια δομή για τα παιδιά. Θα φέρει την ονομασία «Το Σπίτι του Παιδιού», δήλωσε ο κ. Γιώργος Τριάντος.

Στη δομή που θα δημιουργηθεί θα μένουν τα παιδιά για όσο καιρό απαιτεί η ολοκλήρωση των κοινωνικών και δικαστικών ερευνών για τις υποθέσεις που τα αφορούν.

Στην διαδικασία εμπλέκεται και το υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό θα μένουν τα παιδιά στη δομή ο κ. Τριάντος δήλωσε:
«Αυτό θα εξαρτάται κάθε φορά από την υπόθεση τη διάρκεια και το είδος των ερευνών καθώς και την κατάσταση που θα επικρατεί στις οικογένειες των παιδιών. Το βέβαιο είναι πως τα παιδιά δεν θα πρέπει να μένουν εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα. Δεν θα μπορούν να μένουν εκεί όπου έχουν κακοποιηθεί», είπε ο κ. Τριάντος και εξέφρασε την ευχή να είναι σύμφωνες και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

«Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος αντίρρησης για το θέμα αυτό», είπε ο αντιδήμαρχος Ρόδου.

Ο κ. Τριάντος αναφέρθηκε και στις δομές για τους αστέγους και υπογράμμισε πως οι διαδικασίες για την εκμίσθωση των χώρων θα έχουν ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Θα τρέξουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις του προσωπικού και τον εξοπλισμό του κτιρίου. Εκτιμούμε πως τον Ιούνιο οι δομές θα τεθούν σε λειτουργία», είπε ο κ. Τριάντος.

Αναφέρθηκε και στα προγράμματα που τρέχουν για την υποστήριξη των οικογενειών που δεν έχουν θέση.

Το Νοσοκομείο
Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου ο κ. Γιώργος Τριάντος και με την ιδιότητα του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του ΓΝΡ δήλωσε:

«Η κατάσταση παραμένει η ίδια. Για να προχωρήσουν ορισμένα πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν ο διοικητής του Νοσοκομείου παραμείνει στη θέση του ή αν θα εμμείνει στην απόφαση του να παραιτηθεί. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα για να αποκτήσει κανονική διοίκηση το ΓΝΡ».


Όσο για τους λόγους παραιτήσεως του κ. Ρουμάνη ο κ. Τριάντος τόνισε:
«Δεν μπαίνω στη διαδικασία να ερμηνεύσω τους λόγους παραιτήσεως του κ. Ρουμάνη. Εφόσον είναι προσωπικοί λόγοι το σεβόμαστε. Το Νοσοκομείο πρέπει να βρει και διοίκηση και ηρεμία. Μόνο έτσι θα δοθούν και λύσεις στα προβλήματα που είναι πολλά και μεγάλα».

«Αν μας ζητηθεί είτε από το υπουργείο ή από το Νοσοκομείο θα δώσουμε ως Δήμος, θα προσφέρουμε όλη τη βοήθεια που χρειάζεται. Στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να γίνει ενημέρωση», είπε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: rodiaki.gr