Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη από το Δήμο Αθηναίων

«Μήνα Πρόληψης και Υγείας» διοργανώνει η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου. Έτσι, όλο τον Φεβρουάριο, παρέχονται δωρεάν εξετάσεις πρόληψης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία και το Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι».

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσες και όσους επιθυμούν να προγραμματίσουν εξετάσεις, που ειδικά για τις γυναίκες αφορούν την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου και για τους άνδρες την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

«Για μία ακόμη χρονιά στηρίζουμε δυναμικά τη διεθνή εκστρατεία που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και κυρίως να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου. Με προτεραιότητα την υγεία, συνεχίζουμε τα τελευταία τρία χρόνια να αναβαθμίζουμε τα Δημοτικά μας Ιατρεία, ενισχύοντας τις υπηρεσίες τους με δωρεάν προγράμματα προληπτικής ιατρικής για όλους. Παράλληλα, στελεχώνουμε τα Ιατρεία με περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερους δημότες μας να έχουν πρόσβαση στην πολύτιμη πρωτοβάθμια περίθαλψη», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πώς θα γίνει ο προγραμματισμός

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν, μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, τις ακόλουθες εξετάσεις, που θα πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα:

Εξέταση για καρκίνο μαστού: Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό στα Δημοτικά Ιατρεία, που περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, αξιολόγηση προηγούμενων εξετάσεων μαστού, συνταγογράφηση εξετάσεων, συμβουλευτική πρόληψης, καθώς και προγραμματισμό βιοψιών, επεμβάσεων ή εξειδικευμένου ελέγχου στα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία Αττικόν και Ιπποκράτειο, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 1ο, 2ο, 3ο και στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα και μόνο κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα 6/2/2023 – Τετάρτη 8/2/2023, 6ο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη (Χανίων 4Β, τηλ. 210 8836200)

Τρίτη 7/2/2023 – Τετάρτη 8/2/2023, 2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, τηλ. 210 9239865)

Τρίτη 7/2/2023 – Τετάρτη 8/2/2023, 1ο Δημοτικό Ιατρείο – Αθήνα (Σόλωνος 78, τηλ. 2103626587)