Δωρεά δύο αναπηρικών αμαξιδίων του Δήμου Περιστερίου σε ογκολογικό νοσοκομείο

Σε μια πρωτοποριακή δράση συμμετείχε ο Δήμος Περιστερίου, καθώς επέφερε την απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων, τα οποία και παραδόθηκαν στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι» για την κάλυψη των αναγκών του.

Η δράση ανακύκλωσης έχει την ονομασία «Ανακυκλώνω καπάκια – Βοηθάω – Κινούμαι» και στοχεύει στο να συγκεντρώνονται καπάκια από τους δημότες, τα οποία παραδίδονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που ονομάζεται «Πράσινο σπίτι». Εκεί γίνεται η διαλογή τους και στη συνέχεια προωθούνται για την ανακύκλωσή τους, η οποία φέρνει την ανταπόδοση.

Τα δύο αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε σήμερα ο Δήμος στον διοικητή του νοσοκομείου, μαζί με τις ευχαριστίες για τη συμμετοχή του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου στη συγκεκριμένη κοινωνική και περιβαλλοντική δράση.

Μια ακόμη δράση ανακύκλωσης με την ονομασία «Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω» θα εφαρμόσει αύριο ο Δήμος Περιστερίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους στο ‘Αλσος της πόλης (18:00-20:00) για να γνωρίσουν, να αναγνωρίσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων, καθώς και τις πρότυπες και καινοτόμες τεχνολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος.