Δ. Κουρέτας και Θ. Μαμάκος στηρίζουν το αίτημα των Λαρισαίων και των Θεσσαλών γενικότερα για τη δημιουργία Πρότυπου Μοριακού Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα κόντρα στις βουλές του Χρ. Σταϊκούρα

Με σύμπνοια και μεθοδικές ενέργειες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λάρισας προχωρούν προς την υλοποίηση του αιτήματος από το σύνολο των Λαρισαίων για τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα που εκφράζεται όχι μόνο από τους κατοίκους της Λάρισας, αλλά και από τις όμορες περιφερειακές ενότητες, όπως της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας. Η κυβέρνηση, ωστόσο, δείχνει προτίμηση στη Λαμία, παρότι το νοσοκομείο στην πόλη της Φθιώτιδας δεν έχει τις ίδιες υποδομές όπως το Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Στη Θεσσαλία θεωρούν ότι πίσω από τις κυβερνητικές κινήσεις κρύβεται ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εκλέγεται στη Λαμία. Παράλληλα υπογραμμίζουν και την ενόχληση που έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η στάση των Θεσσαλών στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημήτρης Κουρέτας

Οι Λαρισαίοι, πάντως, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος ανακοίνωση την παραχώρηση χώρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας δρομολόγησε την εκταμίευση 6 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθεί το Πρότυπο Μοριακό Ογκολογικό Κέντρο.

Θανάσης Μαμάκος

Αρκούν, άλλωστε, οι αριθμοί για να φανεί το δίκαιο του αιτήματος. Η Περιφερειακή Ενότητας Λάρισας έχει 269.151 κατοίκους, ενώ ο δήμος απαριθμεί 164.095 Λαρισαίους δημότες. Αντίθετα, στη Λαμία έχουν απογραφεί 58.289 κάτοικοι και συνολικά στη Φθιώτιδα 158.231 πολίτες.