Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: «Δεν θα γίνει έλεγχος στις εκκλησίες την Κυριακή»

Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεος Άνθης, όπου ανέφερε πως δεν θα γίνει έλεγχος κατά την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες την Κυριακή (7/11), ώστε να διαπιστωθεί αν κατέχουν τα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους λόγους που η εκκλησία εξέδωσε εγκύκλιο παροτρύνοντας τους πιστούς να και τους κληρικούς να εμβολιαστούν, αλλά και τους ανεμβολίαστους να κάνουν rapid test ή pcr, πριν εισέλθουν στις εκκλησίες.

«Την Τετάρτη που συνεδρίασε η ΔΙΣ αποφασίσαμε με ανακοινωθέν να καλέσουμε  κληρικούς και πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό. Παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς».

Παράλληλα τόνισε πως τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η Σύνοδος θέλουν τον εμβολιασμό των πιστών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Θλίβεται η καρδιά μας από την εκατόμβη θυμάτων».

Παρόλα αυτά σημείωσε πως η Ιερά Σύνοδος δεν είναι σε θέση να θέτει σε αργία τους μη εμβολιασμένους Μητροπολίτες, όπως έκανε ο Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Τέλος επιβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν έλεγχοι των πιστών στην κυριακάτικη λειτουργία, αλλά ζήτησε από όλους να κάνουν τεστ λέγοντας: «Δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες την Κυριακή. Εσείς που θέλετε να πάτε στην εκκλησία, το άριστο είναι να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό) επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο».