Εκτός λειτουργίας μέχρι νεωτέρας το Κέντρο Υγείας Βόλου

Εκτός λειτουργίας μέχρι νεωτέρας παραμένει το Κέντρο Υγείας Βόλου, καθώς θα πρέπει να αποκατασταθούν πρώτα οι ζημιές που προκάλεσε η μεγάλη βλάβη στις σωληνώσεις του υπογείου, στο κτίριο που στεγάζονται τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας, το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Η 5Η ΥΠΕ χθες ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της αιφνίδιας σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο ύδρευσης -ηλεκτροδότησης στο υπόγειο του κτιρίου μέχρι νεωτέρας και αποκατάστασης των βλαβών τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Βόλου αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται από 8 π.μ μέχρι 15.00 μμ, μόνο για κλινική εξέταση και συνταγογράφηση (φαρμάκων- εξετάσεων) στις εξής δομές πρωτοβάθμιας:

Ιατρεία Νέας Ιωνίας, Λεωφόρος Ειρήνης 129, Τηλέφωνο: 2421081553, 81055, 3Η ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας, Ζάχου και Φερρών 67, Τηλέφωνο: 2421029764 και 7Η ΤΟΜΥ στην οδό Ιωλκού 408, Τηλέφωνο: 2421044027.

Όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Δευτέρας, εξαιτίας της πλημμύρας προκλήθηκαν επίσης σημαντικές βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα ειδικά ψυγεία που φυλάσσονται τα αντιδραστήρια, καθώς επίσης και αρκετά φάρμακα.

Πιθανολογείται ότι οι σωληνώσεις έσπασαν εξαιτίας της παλαιότητας, καθώς και της μη συντήρησης.

Το Σάββατο το βράδυ και καθώς το υπόγειο πλημμύρισε όλο άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός. Υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα, έσπευσαν στο κτίριο και διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της βλάβης. Ενημερώθηκαν αμέσως ο ΔΕΔΔΗΕ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου η οποία ολοκλήρωσε την άντληση των υδάτων απογευματινές ώρες προχθές Κυριακή.

Χρόνιο πρόβλημα η συντήρηση

Στο ακίνητο στην οδό Ξενοφώντος με Θουκυδίδη, ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, συστεγάζονται οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών,το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ καθώς και όλα τα ιατρεία της πρώην νομαρχιακής μονάδας του ΙΚΑ, που στην πορεία έγινε ΠΕΔΥ και τώρα Κέντρο Υγείας Βόλου.

Το παράδοξο είναι, πως παρότι πρόκειται για το ίδιο κτίριο οι διαχειριστές είναι δύο. Για τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ η διαχείριση ανήκει στον ΕΦΚΑ ενώ για τη διαχείριση του δημόσιου Κέντρου Υγείας αρμόδια είναι η 5η ΥΠΕ.

Η πολυσπερμία αυτή αρμοδιοτήτων αποτελεί και το «μεγάλο αγκάθι» για την ευταξία του κτιρίου. Στο τμήμα που στεγάζονται ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ- εκτός έκτακτων περιπτώσεων- όλα κυλούν ρολόι. Η συντήρηση του κτιρίου και οι ζημιές που προκύπτουν επιδιορθώνονται αποσπασματικά, μολονότι μεγάλο τμήμα του κτιρίου, κυρίως εκεί όπου στεγάζονται τα ιατρεία, τα οποία καθημερινά δέχονται μεγάλο όγκο ασφαλισμένων για τα προγραμματισμένα ραντεβού εξετάσεων και θεραπειών, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποδομών.

Γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ασφαλισμένοι τονίζουν ότι αν δεν γίνει ένα συνολικό lifting, πολύ σύντομα θα προκύψουν μεγαλύτερες φθορές οι οποίες θα απαιτούν περισσότερα κονδύλια.

Πηγή: Εφημερίδα “Ταχυδρόμος”