Εμβολιάζονται με AstraZeneca μέλη του υπουργικού συμβουλίου – Μεγάλη η διαθεσιμότητα μέσα στο Πάσχα

Ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι πολίτες ηλικίας από 30 έως 39 ετών. Σήμερα (27.04.2021) θα εμβολιαστούν επίσης με AstraZeneca και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αυτής της ηλικιακής ομάδας αλλά και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Δυο από τα μέλη που θα εμβολιαστούν με AstraZeneca είναι η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κότσιρας. 

Σημειώνεται μάλιστα ότι σύμφωνα με πληροφορίες, διαθεσιμότητα για να κάνει κανείς το εμβόλιο της AstraZeneca το Μεγάλο Σάββατο, τη Δευτέρα του Πάσχα αλλά και την άλλη Τρίτη υπάρχει για τους… «πιστούς» που θέλουν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Άνοιξε η πλατφόρμα, “έφυγαν” τα sms για τους 30 – 39 

Ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (26.04.2021) στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση ξεκίνησε η αποστολή SMS για ραντεβού ώστε να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα απ ότι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού,  δεδομένου, ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Οι επόμενες ηλικιακές ομάδες

Το πλάνο στην συνέχεια είναι τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου να ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44, επίσης για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30-39.

Σύμφωνα με το πλάνο της προτεραιόποιησης, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια,  Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.