Εμβολιασμοί: Οι «πρωταθλητές» και οι «ουραγοί» στην Αττική

Μεγάλες αποκλίσεις, εμφανίζονται στα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Αττική. Τα βόρεια προάστια φαίνεται πως προηγούνται στην κούρσα των εμβολιασμών τη στιγμή που σε Δυτική, Ανατολική Αττική μάλλον… πηγαίνουν σημειωτόν. Τα άτομα νεαρότερης ηλικίας δείχνουν να συνεχίζουν να νιώθουν άτρωτα παρά τον δείκτη θετικότητας και τα στοιχεία που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο…

Δύσκολο σύμφωνα με τους ειδικούς να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το τέταρτο κύμα πανδημίας αφού δεν έχει χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Mega, «πρωταθλητές» στον εμβολιασμό είναι οι κάτοικοι των βορείων προαστίων έχοντας εμβολιαστεί με μια δόση σε ποσοστό 81% και πλήρως εμβολιασμένοι το 60%.

Στην ανατολική Αττική με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 21,97% ενώ μόλις το 15,88% είναι πλήρως εμβολιασμένοι .Στη Δυτική Αττική το 21% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 16,30% είναι πλήρως εμβολιασμένο

Και ο νότιος τομέας της Αττικής έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών με το δείκτη της θετικότητας καθημερινά να ανεβαίνει.

Κάποιοι νέοι λένε πως εμβολιάστηκαν επειδή ένιωθαν υποχρέωση και όχι επειδή το ήθελαν.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο δείκτης θετικότητας ανεβαίνει με τους μικρότερης ηλικίας να είναι εκείνοι που είναι πιο εκτεθειμένοι, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς και στη νυχτερινή διασκέδαση.

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν κολλήσει, κάτι που αποτυπώνεται και στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά περιοχές.

Μάλιστα, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε ορισμένους δήμους οδήγησαν και στην επίσπευση της εκστρατείας εμβολιασμού. Έτσι, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένεται να ξετυλίξει ένα σχέδιο πιο στοχευμένων μέτρων για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία», ειδικά για τις περιοχές που παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού μικρότερο του 35%.

Πρόκειται για 82 δήμους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.