Εμβολιασμός: Άμεση ανταπόκριση των 30άρηδων- Κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού

Από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού του εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Σημειώνεται ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης στον εμβολιασμό των 30-39ετων καθώς μέσα σε μια μέρα κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Στα άτομα της ηλικιακής αυτής ομάδας δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από ότι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, δεδομένου, ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Σημειώνεται ότι κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, αλλά και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως γνωστοποίησε από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εάν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες, καθώς αυτό τον εξυπηρετεί, μπορεί να το δηλώσει και να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου μετά από 8 εβδομάδες αντί για 12.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογράμμισε ότι «Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».