Εμβολιασμός: Σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού μετά τα νέα μέτρα – Πάνω από 20.000 πολίτες έκλεισαν ημερομηνία το βράδυ της Πέμπτης

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Παρασκευής (19/11) ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, όπου επισήμανε ότι η συμμετοχή των πολιτών είτε για την πρώτη, είτε για την τρίτη δόση του εμβολιασμού είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των μέτρων που θα ισχύουν από την Δευτέρα (22/11) στην Ελλάδα, αλλά και από την συνειδητοποίηση του κόσμου πως δεν υπάρχει άλλη λύση για την έξοδο από την πανδημία.

Ενδεικτικά ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως πάνω από 20.000 πολίτες χθες και συνολικά 300.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκλεισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση, προσθέτοντας σε διάρκεια περίπου μιας εβδομάδας περισσότεροι από 7 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. «Όσον αφορά την τρίτη δόση ο υφυπουργός τόνισε πως μόνο την Πέμπτη (18/11) κλείστηκαν 70.000 ραντεβού:

«Υπάρχει μια πολύ έντονη κινητικότητα από αυτούς που είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης. Μέχρι σήμερα πάνω από το 50% έχει είτε εμβολιαστεί είτε έχει σπεύσει να κλείσει το ραντεβού του», σχολίασε χαρακτηριστικά.