Εμβόλιο: Τότε θα μπορούν οι 30 με 44 να κάνουν όλα τα εμβόλια

Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε τον προγραμματισμό για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στα ποσοστά εμβολιασθέντων υγειονομικών στη χώρα, λέγοντας πως στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των γιατρών και στα ιδιωτικά νοσοκομεία το 88%, το 63% των νοσηλευτών στο δημόσιο τομέα, το 62% των νοσηλευτών στα ιδιωτικά νοσοκομεία, το 60% των λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ και το 63% στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Είπε επίσης, ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί πλέον το 58% – ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Αναφορικά με τα ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, τόνισε ότι προχωρούν κανονικά, και θα ανοίξουν στο τέλος του μήνα για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Εμβολιάζουμε τους 40-44 ετών, τέλος Μαΐου, με όλα τα εμβόλια και θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 35 -39 και 30 -34. Εντός του Ιουνίου», όπως είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους «είναι πιθανό να ανοίξουμε και τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών έως και 30 ετών, ανάλογα και με τις παραδόσεις των εμβολίων».